nieuws

Specialized betreedt e-bike markt met de Specialized Turbo

Fietsen

Specialized betreedt e-bike markt met de Specialized Turbo

Als laatste van de grote merken treedt Specialized nu ook toe tot de snel groeiende Europese e-bike markt. Doordat ze de laatste zijn, wist Specialized precies wat op de wereldmarkt nog niet verkrijgbaar is. De nieuwe ‘Turbo’ e-bike, die afgelopen maandag werd gepresenteerd in het Spaanse Valencia, is dan ook ongeëvenaard.

CALATRAVA (Spanje) – Als laatste van de grote merken treedt Specialized nu ook toe tot de snel groeiende Europese e-bike markt. Doordat ze de laatste zijn, wist Specialized precies wat op de wereldmarkt nog niet verkrijgbaar is. De nieuwe ‘Turbo’ e-bike, die afgelopen maandag werd gepresenteerd in het Spaanse Valencia, is dan ook ongeëvenaard.

Als laatste moest Specialized wel met iets bijzonders komen. Daarom ook besloten ze de wereldwijde lancering niet gewoontjes op de Eurobike te laten plaatsvinden, maar uit te wijken naar de exclusieve, futuristische ‘Stad van Kunsten en Wetenschappen’; Calatrava in Valencia.

GoSwiss drive
Vanuit technisch oogpunt kon Specialized niet met ‘nog een e-bike met Bosch-motor’ komen. Omdat het e-project geleid werd door Specialized’s R & D afdeling in Cham, Zwitserland was het logisch dat ze voor een Zwitserse fabrikant kozen voor de aandrijving. Dat is GoSwiss drive geworden, een nieuwe aanbieder van elektrische fietscomponenten, genaamd Ortlinghaus AG.

De elektrische componenten zijn mooi geïntegreerd in de Specialized Turbo waardoor deze slank oogt. Bijzonder is ook de accu in de onderbuis. De ondersteuning is bijzonder krachtig en kan de concurrentie van andere merken zonder meer aan.

“Snel is sexy”
Specialized introduceert de Turno alleen als 45 km versie, volledig in lijn met het credo van oprichter Mike Sinyard: “Snel is sexy”. Dit maakt ook dat ‘Turbo’ de enige geschikte naam is voor deze e-bike. En het stelt de grote baas van Specialized ook in staat zijn strategie te legitimeren: "E-bikes zijn nog steeds niet onze business, maar Turbo is dat wel."

Volgens de product manager Marc Faude is de Turbo geen mountainbike zoals in het algemeen verwacht werd, omdat: "Een MTB van 23 kilogram niet in onze bedrijfsfilosofie past.".

Exclusief geprijsd
De Specialized Turbo wordt midden april mondjesmaat uitgeleverd aan 50 geselecteerde dealers. Halverwege de zomer start de verkoop op grotere schaal. Daarbij heeft Specialized de ‘Turbo’ net zo exclusief geprijsd als deze nieuwe e-bike is. De verkoopadviesprijs bedraagt € 5.499,-.

Foto: Oprichter van Specialized Mike Sinyard met de Turbo, de eerste e-bike van Specialized.

 

Reageer op dit artikel