nieuws

Hartje richt testcentrum e-bikes in

Fietsen

Hartje richt testcentrum e-bikes in

Groothandel Hartje heeft een testcentrum voor elektrische fietsen ingericht bij zijn verkoopkantoor in Zutphen. Bij het testcentrum kunnen klanten van Hartje een greep uit de collectie e-bikes bekijken en ermee proefrijden op het ruime terrein bij het kantoor.

ZUTPHEN – Groothandel Hartje heeft een testcentrum voor elektrische fietsen ingericht bij zijn verkoopkantoor in Zutphen. Bij het testcentrum kunnen klanten van Hartje een greep uit de collectie e-bikes bekijken en ermee proefrijden op het ruime terrein bij het kantoor.

De e-bikes die staan opgesteld geven een zo breed mogelijke diversiteit aan modellen en aandrijfsystemen zodat dealers kunnen proefrijden om de verschillende systemen te testen. Vrijwel alle systemen zitten op de fietsen van Hartje: Ansmann, Panasonic, TranzX, Panterra ED-2EX en 3EX, en Bosch. Het Hartje testcentrum biedt de mogelijkheid al deze systemen naast elkaar te testen.

Steeds meer fietsen bij Hartje-klanten
Groothandel Hartje is zes jaar geleden gestart op de Nederlandse markt. Hartje Duitsland is in 1895 opgericht en verkoopt vanaf het begin al Victoria fietsen (opgericht in 1886). In Nederland is men twee jaar geleden serieus aandacht gaan besteden aan de elektrische fietsen in het programma van Victoria en Union, een merk dat Hartje ook voert.

"Via onze dealers, en dat zijn er meer dan 1.000, gaan we onze elektrische fietsen steeds meer in de markt zetten," zegt Ron Yanse van Hartje Nederland. "We doen dat stapje voor stapje. Dit testcentrum is een van onze acties om de verkoop te stimuleren. En we zijn dit jaar bijvoorbeeld ook voor het eerst aanwezig bij de (10e) Landelijke Opstapdag Elektrische Fietsen op 6 mei." Overigens is het testcentrum ook bedoeld om feed back te krijgen van dealers op de modellen.

Natuurlijke opbouw
Yanse benadrukt nog eens dat de opbouw van het dealerbestand via de weg der geleidelijkheid gaat. "Onze dealers kunnen hier de fietsen testen op individuele afspraak. De testruimte is eenvoudig van opzet. We houden bij Hartje niet van veel poeha, dat kost alleen maar geld. Liever bieden wij onze dealers een goede marge."

De e-bikes in het programma van Hartje zijn zoals gezegd van de merken Victoria en Union. Victoria is een Duits merk, met Duitse looks, maar de input over design en kleur vanuit ons Nederlandse kantoor is best groot. In Duitsland beschouwt men Nederland als een trendsettend land, dat heeft zijn voordelen. En de uitvoeringen met dichte kettingkast zijn sowieso alleen voor de Nederlandse markt.“

De prijsrange van de Hartje e-bikes loopt van € 1.299,- tot boven de € 2.500,-. Dat laatste betaalt de consument voor het topmodel uit de range, met een unieke combinatie van het Bosch aandrijfsysteem met het NuVinci schakelsysteem.

Service goed geregeld
Ook de service is goed geregeld bij Hartje Nederland. Het heeft een speciale technische medewerker in dienst, Rik Koorenblik, die technische support geeft en telefonische ondersteuning. Aangezien Hartje met een Nederlandse vervoerder werkt, zijn kapotte e-bikes doorgaans weer gerepareerd terug bij de dealer binnen een week. De benodigde onderdelen zijn vanuit hoofdlocatie Hoya in Duitsland immers binnnen 24 uur bij Hartje Nederland.
 

Reageer op dit artikel