nieuws

Auto-industrie volgt ontwikkeling e-bikes nauwlettend op Taipei International Cycle Show

Fietsen

Auto-industrie volgt ontwikkeling e-bikes nauwlettend op Taipei International Cycle Show

De 25ste editie van de Taipei International Cycle Show lijkt een historisch moment te markeren in de geschiedenis van de internationale fietsindustrie. Enkele zeer grote namen uit de automobielindustrie zijn aanwezig op de beursvloer om de ontwikkelingen op het gebied van e-bikes op de voet te volgen.

TAIPEI (Taiwan) – De 25ste editie van de Taipei International Cycle Show lijkt een historisch moment te markeren in de geschiedenis van de internationale fietsindustrie. Enkele zeer grote namen uit de automobielindustrie zijn aanwezig op de beursvloer om de ontwikkelingen op het gebied van e-bikes op de voet te volgen.

De vertegenwoordigers van de grootste merken uit de auto-industrie met wie de redactie van Tweewieler en zustermagazine Bike Europe heeft gesproken, willen graag anoniem blijven. Maar bij het uitwisselen van visitekaartjes wordt snel duidelijk dat het hier gaat om topmanagers van diverse autofabrikanten.

Een ding is zeker: de auto-industrie is in Taipei op de juiste plek om de ontwikkelingen op het gebied van elektrische fietsen te volgen. Op de beurs zijn meer leveranciers van aandrijfsystemen vertegenwoordigd dan ooit tevoren.

Mondjesmaat nieuwe orders
Wat het zakendoen betreft lijkt de Taipei Cycle Show sterker dan voorgaande jaren vooral een sociaal evenement te zijn. Fabrikanten bespreken met name lopende projecten en orders met hun leveranciers. Maar nieuwe orders zijn er mondjesmaat door de economische crisis, die zich laat voelen op elk niveau van de distributieketen. Dit heeft minder investeringen tot gevolg.

Wellicht is het de ‘voorzichtige’ stemming die ervoor zorgt dat de oude discussie over het tijdstip van de Taipei Cycle Show weer oplaait. Er gaan steeds meer stemmen op om de beurs voortaan in november te houden, zodat beter ingespeeld wordt op de bevoorradingsbehoeften van de Europese en Amerikaanse fietsindustrie.
 

Reageer op dit artikel