nieuws

Tim Coronel introduceert eerste openbare elektrische oplaadstation in Huizen

Fietsen

Tim Coronel introduceert eerste openbare elektrische oplaadstation in Huizen

Autocoureur Tim Coronel heeft het eerste EV-Box oplaadstation van de Gemeente Huizen geplaatst bij Coronel Kartracing aan de Havenstraat 295. Bij dit openbare oplaadstation kan elke elektrische auto, scooter of fiets in korte tijd bijgeladen worden.

HUIZEN – Autocoureur Tim Coronel heeft het eerste EV-Box oplaadstation van de Gemeente Huizen geplaatst bij Coronel Kartracing aan de Havenstraat 295. Bij dit openbare oplaadstation kan elke elektrische auto, scooter of fiets in korte tijd bijgeladen worden.

Het oplaadstation voor elektrische voertuigen dat onlangs bij Coronel Kartracing is geplaatst, is een mobiel oplaadpunt, een zogeheten EV-Box. Het bedrijf EV-Box uit Almere ontwikkelt deze mobiele elektrische oplaadpunten en heeft oplaadstations geplaatst bij verschillende gemeentes en autofabrikanten zoals Tesla en Chevrolet. In Huizen kunnen elektrische voertuigen nu gratis opgeladen worden bij Coronel Kartracing.

Drie uur minder laadtijd
Het oplaadpunt van EV-Box zorgt ervoor dat de elektrische rijder, of dat nu met de auto, scooter of fiets is, niet alleen afhankelijk is van het stopcontact thuis, maar ook tijdens een gezellig avondje uit met een volle accu weer naar huis kan. Ook kan er volgens EV-Box met dit mobiele oplaadpunt een tijdsbesparing van ruim drie uur worden gerealiseerd bij het laden van het voertuig.

Tim Coronel is trots dat het eerste elektrische oplaadpunt van Huizen bij Coronel Kartracing is geplaatst: “De EV-Box is een primeur in Huizen en het is mooi dat we dit samen met EV-Box hebben kunnen realiseren. Door de ontwikkeling van mijn elektrische Dakar Buggy heb ik me steeds meer verdiept in de mogelijkheden van het elektrische rijden en kwam tot de conclusie dat er eigenlijk nog veel te weinig oplaadpunten te vinden zijn. Met het oplaadpunt bij Coronel Kartracing hopen wij hier een steentje aan bij te kunnen dragen.”

Reageer op dit artikel