nieuws

Koga wint iF Product Design GOLD Award 2012

Fietsen

Koga wint iF Product Design GOLD Award 2012

De KOGA SuperMetro is beloond met de prestigieuze iF Product Design GOLD Award 2012 in de categorie ‘Leisure and Lifestyle’. De designprijs werd op vrijdag 10 februari uitgereikt tijdens de iF design awards night in München, Duitsland. Hiermee wint Koga opnieuw een belangrijke prijs, na de recente Eurobike Gold Award 2011 en de verkiezing ‘Fiets van het Jaar 2012’ voor de KOGA WorldTraveller29.

HEERENVEEN – De KOGA SuperMetro is beloond met de prestigieuze iF Product Design GOLD Award 2012 in de categorie ‘Leisure and Lifestyle’. De designprijs werd op vrijdag 10 februari uitgereikt tijdens de iF design awards night in München, Duitsland. Hiermee wint Koga opnieuw een belangrijke prijs, na de recente Eurobike Gold Award 2011 en de verkiezing ‘Fiets van het Jaar 2012’ voor de KOGA WorldTraveller29.

Uit het juryrapport over de KOGA SuperMetro: ‘This bike is totally trendy. The concept is very cohesive. Individual elements are extremely well organized, the graphics are implemented beautifully and the color is a perfect match as well. Slim and reduced, yet with numerous elements that support the graphics concept: this is life-style.’

Consumentenactie om SuperMetro te winnen
Om het winnen van de iF Product Design GOLD Award te vieren, heeft Koga een online actie georganiseerd. Consumenten kunnen een leuke foto of video posten van een situatie waarbij die de SuperMetro absoluut nodig heeft en zo kans maken op het winnen van deze stijlvolle urban bike.

Klik hier om een foto of video te uploaden naar Facebook
Klik hier om een foto of video te uploaden naar Twitter
De uiterste inzenddatum is 31 maart 2012

Naakte fiets
De SuperMetro is een trendy ‘naked bike’ voor een nieuwe generatie fietsers, die waarde hecht aan lifestyle en design. Deze technisch hoogwaardige fiets richt zich op de stedeling die zich stijlvol een weg door de ‘urban jungle’ wil banen.

Het matzwarte frame is voorzien van een QR code die toegang geeft tot de online wereld van de SuperMetro. De SuperMetro heeft een cleane look and feel dankzij het understated design in mat zwart met rode componenten.

De iF Product Design Award beleefde dit jaar zijn 58e editie. Voor 2012 werden er 4.322 producten uit 48 landen beoordeeld door design-experts. De jury beoordeelde de inzendingen op basis van diverse criteria zoals design kwaliteit, innovatieniveau, mileu-aspecten, functionaliteit, ergonomie, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, merkwaarde en aspecten van universeel design. Op de iF Awards Night werden uiteindelijk 60 producten beloond met een GOLD award.
 

Reageer op dit artikel