nieuws

E-bike gratis opladen in Maassluis

Fietsen

E-bike gratis opladen in Maassluis

De gemeente Maassluis biedt fietsers de mogelijkheid een elektrische fiets op te laden op de Markt in de historische binnenstad. Dit ‘bijtanken’ kost helemaal niets. Dit meldt de gemeente Maassluis op haar internetsite.

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis biedt fietsers de mogelijkheid een elektrische fiets op te laden op de Markt in de historische binnenstad. Dit ‘bijtanken’ kost helemaal niets. Dit meldt de gemeente Maassluis op haar internetsite.

Het oplaadpunt met twee stopcontacten is te vinden in de informatiezuil op de Markt. Door het aansluiten van de oplader op een van deze stopcontacten, wordt de elektrische fiets opgeladen. In de tussentijd kan de eigenaar rustig de binnenstad van Maassluis bezoeken.

Fietsgebruik in Maassluis stimuleren
Deze service voor gebruikers van elektrische fietsen komt voort uit de Fietsbeleidsnota van de gemeente Maassluis. In dit plan staan allerlei ideeën om het fietsgebruik in Maassluis te stimuleren, onder andere door de stad fietsvriendelijker te maken.

In Nederland zijn inmiddels meer dan 400 oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar. De Markt is het eerste oplaadpunt in Maassluis. De gratis bewaakte fietsenstalling bij winkelcentrum Koningshoek tegenover Koningshof, is mogelijk het tweede oplaadpunt in de stad.

Reageer op dit artikel