nieuws

Sparta e-bikes gaan New York pizza’s bezorgen

Fietsen

Sparta e-bikes gaan New York pizza’s bezorgen

New York Pizza gaat de helft van alle maaltijden bezorgen per elektrische fiets. Op verzoek van de pizzaketen heeft Sparta een elektrische fiets ontwikkeld, waarmee de koeriers gaan bezorgen in de ‘golden mile’, zo’n 2 kilometer rondom elke vestiging. Bang voor tijdverlies bij het bezorgen is New York Pizza niet; fietsen op de elektrische Sparta is als fietsen met windkracht 6 in de rug. De nieuwe fiets wordt gelanceerd op de FietsVAK op maandag 30 januari.

APELDOORN – New York Pizza gaat de helft van alle maaltijden bezorgen per elektrische fiets. Op verzoek van de pizzaketen heeft Sparta een elektrische fiets ontwikkeld, waarmee de koeriers gaan bezorgen in de ‘golden mile’, zo’n 2 kilometer rondom elke vestiging. Bang voor tijdverlies bij het bezorgen is New York Pizza niet; fietsen op de elektrische Sparta is als fietsen met windkracht 6 in de rug. De nieuwe fiets wordt gelanceerd op de FietsVAK op maandag 30 januari.

New York Pizza gaat ervan uit dat de nieuwe fietskoeriers per jaar bijna 800.000 ritten zullen maken. Naar verwachting worden daarmee 300 pizzabrommers overbodig, die zullen worden vervangen door fietsen.

"De hele branche gaat volgen"
Volgens New York Pizza directeur Philippe Vorst is de bezorging van maaltijden met elektrische fietsen uniek in de wereld. “Dit is een positieve ontwikkeling voor het milieu. Al zijn de pizzabrommers geluidsarm en is de snelheid begrensd, milieutechnisch kunnen ze niet op tegen een fiets. Die maken helemaal geen geluid, gebruiken geen benzine en stoten dus ook geen schadelijke gassen uit. En de energie die de fiets gebruikt is maar een fractie van die van een brommer. Ik verwacht en hoop dat de hele branche gaat volgen.”

De introductie van milieuvriendelijke fietsen past in het streven van New York Pizza maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het sluit aan bij de gezonde koers die begon met het uitbannen van geur-, kleur- en smaakstoffen (zonder kunstmatige toevoegingen) en de recente introductie van een biologische pizzabodem.

Presentatie elektrische fiets op 30 januari
Iedereen is van harte welkom bij de presentatie van de fiets op de FietsVAK op maandag 30 januari.
Het programma:
16.00-17.30 uur Uitserveren New York Pizza’s vanuit de Sparta-stand
16.30 uur Presentatie fiets door New York Pizza directeur Philippe Vorst en Sparta commercieel directeur Mark Kuper
 

Reageer op dit artikel