nieuws

PEPER maakt e-bikes op maat

Fietsen

PEPER maakt e-bikes op maat

Op de FietsVAK wordt een nieuw Nederlands merk elektrische fietsen geïntroduceerd: PEPER. De modellen van PEPER worden volledig aangepast aan de wensen van de berijder geleverd, voor een optimale ergonomie. De frames zijn bovendien door dealers zelf aan te passen, zodat deze minder hoeft in te kopen en altijd de juiste maat op voorraad heeft.

LELYSTAD – Op de FietsVAK wordt een nieuw Nederlands merk elektrische fietsen geïntroduceerd: PEPER. De modellen van PEPER worden volledig aangepast aan de wensen van de berijder geleverd, voor een optimale ergonomie. De frames zijn bovendien door dealers zelf aan te passen, zodat deze minder hoeft in te kopen en altijd de juiste maat op voorraad heeft.

PEPER is ontstaan uit de samenwerking tussen Pieter de Kreek (voormalig designer bij Giant), Eddy Meerens (voorheen sales & marketing bij Giant) en Pascal Papendorp. De filosofie achter PEPER is dat de dealer zijn voorraad elektrische fietsen met minimaal 50% qua inkoopwaarde kan verlagen, omdat de dealer ter plekke de framemaat op de winkelvloer kan aanpassen aan de consument. Heeft de dealer een 46 cm frame op voorraad maar een 56 cm frame nodig voor de klant, dan is dat eenvoudig te veranderen op de winkelvloer.

Een op maat gemaakte fiets
De fabrikant denkt met de nieuwe e-bikes een gat in de markt te vullen. Consumenten kopen een echt eigen e-bike, geproduceerd volgens hun specifieke wensen en op maat gemaakt. Een goed verkoopargument voor de dealers die bovendien fors minder hoeven te investeren in voorraad.

Geen standaard modeljaren
De nieuwe fabrikant van e-bikes gaat niet met modeljaren werken, maar is van plan een model pas dan te veranderen wanneer de verkoop daalt. Hierdoor zien dealers zich niet elk jaar gedwongen nieuwe voorraad aan te schaffen, waardoor minder investeringen nodig zijn. PEPER is van plan een model pas dan te veranderen wanneer de verkoop daalt.
 

Reageer op dit artikel