nieuws

Moordenaar laat fiets achter: dealer gezocht

Fietsen

Moordenaar laat fiets achter: dealer gezocht

Het ‘cold-case’ team van de Politie Groningen heeft de hulp ingeroepen van Tweewieler in de zoektocht naar de vakhandelaar die de hiernaast afgebeelde dealersticker herkent.

GRONINGEN – Het ‘cold-case’ team van de Politie Groningen heeft de hulp ingeroepen van Tweewieler in de zoektocht naar de vakhandelaar die de hiernaast afgebeelde dealersticker  herkent.

In de nachtelijke uren van 16 juni 2009 werd in een bejaardentehuis in Meppel een 88-jarige vrouw vermoord waarna de verdachte een fiets heeft achtergelaten. Op deze fiets werden op het achterspatbord de restanten van de getoonde dealersticker aangetroffen.

De achtergelaten fiets betrof een Batavus Barcelona herenfiets, framenummer 7172622, kleur zwart. Deze fiets is in 1997 geleverd aan een detaillist in Opmeer die veel fietsen doorleverde. De administratie van deze detaillist is er niet meer en het is dus niet bekend aan wie deze fiets doorgeleverd zou kunnen zijn.

De Politie Groningen is daarom op zoek naar de vakhandelaar die meer informatie kan geven over de dealersticker op het achterspatbord. Voor deze dealersticker werd onlangs op 27 december 2011 ook al aandacht gevraagd in het programma Opsporing Verzocht.

Iedereen die de Politie Groningen meer informatie kan verstrekken wordt verzocht contact op te nemen met:

Politie Groningen
Peter Glas
Unit taktische expertise
Team thematische Expertise, Cold Case
Tel 06-53 81 38 47
E-mail: peter.glas@ssc-noord.politie.nl

 

Reageer op dit artikel