nieuws

Fiets van het Jaar al bekend door menselijke fout

Fietsen

Fiets van het Jaar al bekend door menselijke fout

De Fiets van het Jaar 2012 en E-bike van het Jaar 2012 zijn per abuis gisteren al vermeld in TourActief (ANWB uitgave). Fiets van het Jaar is geworden: Koga WordTraveller29 en E-bike van het Jaar: Cannondale E-series.

AMSTERDAM – De Fiets van het Jaar 2012 en E-bike van het Jaar 2012 zijn per abuis gisteren al vermeld in TourActief (ANWB uitgave). Fiets van het Jaar is geworden: Koga WordTraveller29 en E-bike van het Jaar: Cannondale E-series.

De ANWB betreurt het zeer dat dit is gebeurd. “Wij vinden dit heel erg vervelend, met name ook voor RAI Vereniging, de organisator van de Fiets en E-bike van het Jaar verkiezing,” reageert Ferry Smith, manager ledenbelangen van de ANWB. “We realiseren ons goed dat het verrassingseffect van de onthulling op zondag 29 januari hierdoor teniet is gedaan en hebben daarvoor ook onze excuses aangeboden aan de RAI Vereniging.”

De verantwoordelijke redacteur kwam gister thuis van vakantie en werd onaangenaam verrast door de buiten zijn medeweten om vervroegde productie van ToerActief met het artikel over de Fiets en E-bike van het Jaar erin.

Fiets van het Jaar 2012
Tot Fiets van het Jaar 2012 is gekozen de Koga WorldTraveller29. Vanwege de kwaliteit van het frame en de afmontage, de 29 inch wielen en het subtiele design is de Koga WorldTraveller29 niet alleen de droom van de lange afstandfietser, maar ook een fiets waarmee je graag op zondag toert of naar je werkt fietst.

E-Bike van het Jaar 2012
Tot E-Bike van het Jaar 2012 is gekozen de Cannondale E-serie. Een E-Bike met een hoofdletter E door de combinatie van sportief design, uitstekende stabiliteit en een effectieve elektromotor van Bosch.

Meer e-bikes ingestuurd
Dit jaar was het aantal fietsen dat ingediend is voor het predicaat E-Bike van het Jaar groter dan die voor de verkiezing Fiets van het Jaar. Een opvallende ontwikkeling die aansluit bij de huidige markt. Het aandeel E-Bikes in de totale verkoop is nog steeds groeiende.
 

Reageer op dit artikel