nieuws

Actieradius van 130 kilometer voor de Trek X600+ e-bike

Fietsen

Actieradius van 130 kilometer voor de Trek X600+ e-bike

Een actieradius van 130 kilometer. Dat biedt de Trek X600+. En het lijkt wel of het steeds meer wordt. En als het aan Trek’s Brand Manager Martijn Willems ligt, wordt dit straks 250 kilometer.

AMSTERDAM – Een actieradius van 130 kilometer. Dat biedt de Trek X600+. En het lijkt wel of het steeds meer wordt. En als het aan Trek’s Brand Manager Martijn Willems ligt, wordt dit straks 250 kilometer.

“De actieradius is enorm belangrijk voor consumenten. Ze kijken ernaar als naar een auto,” aldus Willems. “Een e-bike is steeds meer een mobiliteitsproduct, en wordt gezien als een serieuze vervanger van de auto. Je auto wil je maar 1 keer per week hoeven tanken, en je e-bike ook.”

Daarnaast heeft Trek het opladen extra makkelijk gemaakt voor de gebruiker, door in de oplader voor het grootste deel in de accu te integreren. Hierdoor is voor het opladen enkel nog een snoertje met een kleine adapter nodig. Pluspunt is ook dat je nooit een verkeerde oplader kunt gebruiken.

Accu op de framebuis
De accu is hiermee wel iets groter en weegt 2,5 kilogram, maar door zijn positie op de onderbuis van de fiets (alleen bij de X-serie), heeft dit geen invloed op het rijgedrag van de fiets. Die is inclusief accu nog licht, 23,5 kilogram. Geheel in overeenstemming met de merkuitstraling van Trek, lichte, hele strakke, sportieve fietsen. Met een prijs van € 3.299,- een concurrent van highend e-bikes van Koga en Multicycle, maar tevens een echte imagebuilder voor Trek als sportief merk.
 

Reageer op dit artikel