nieuws

Veiligheidswaarschuwing Gazelle Switch stuurpen

Fietsen

Veiligheidswaarschuwing Gazelle Switch stuurpen

Gazelle roept consumenten op de onlangs geintroduceerde verstelbare Switch stuurpen te laten vervangen. Deze stuurpen, waarmee enkele modellen in de Gazelle fietscollectie 2012 zijn uitgerust, bevat een belangrijke fabricagefout. Bij hard remmen zou de stuurpen zonder enige vorm van waarschuwing naar voren kunnen klappen. Daardoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor de berijder.

DIEREN – Gazelle roept consumenten op de onlangs geintroduceerde verstelbare Switch stuurpen te laten vervangen. Deze stuurpen, waarmee enkele modellen in de Gazelle fietscollectie 2012 zijn uitgerust, bevat een belangrijke fabricagefout. Bij hard remmen zou de stuurpen zonder enige vorm van waarschuwing naar voren kunnen klappen. Daardoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor de berijder.

Het is daarom belangrijk de Switch stuurpen, code QI25/29, QC01/08/10/11/12/15/17/18/22/23 en QB05, te laten vervangen. Deze nieuwe stuurpen is alleen uitgevoerd op enkele modellen uit de 2012 collectie (verkoopperiode augustus t/m december 2011). Op de website www.gazelle.nl/recall kunnen Gazelle-dealers en consumenten controleren of de fiets mogelijk is uitgevoerd met een Switch stuurpen met één van bovenstaande productiecodes.

Indien dat het geval is verzoekt Gazelle consumenten naar hun Gazelle-dealer te gaan om de stuurpen kosteloos te laten vervangen. Gazelle-dealers kunnen hiervoor contact opnemen met de Service-afdeling van Gazelle op telefoonnummer (0313) 429 890. Alle Gazelle-dealers ontvangen deze week per post een uitgebreide toelichting op deze veiligheidswaarschuwing.

Reageer op dit artikel