nieuws

Merida sponsort MTB Bassa Biking Team

Fietsen

Merida sponsort MTB Bassa Biking Team

MTB Team Bassa wisselt van hoofdsponsor en rijdt de komende drie seizoenen op mountainbikes van Merida. Dat zijn Peter Koperdraad, directeur van Merida Benelux en Jan en Patrick Bassa op 1 november overeengekomen. Peter Koperdraad van Merida is blij met deze samenwerking: “Na jarenlang prettig te hebben samengewerkt met Leo Combee gaan we nu een volgende fase in van de ontwikkeling van de Nederlandse mountainbikesport.”

HOORNAAR – MTB Team Bassa wisselt van hoofdsponsor en rijdt de komende drie seizoenen op mountainbikes van Merida. Dat zijn Peter Koperdraad, directeur van Merida Benelux en Jan en Patrick Bassa op 1 november overeengekomen. Peter Koperdraad van Merida is blij met deze samenwerking: “Na jarenlang prettig te hebben samengewerkt met Leo Combee gaan we nu een volgende fase in van de ontwikkeling van de Nederlandse mountainbikesport.”

“Samen met Merida Europe, die het professionele Mulitvan Merida Biking Team onder haar hoede heeft, zijn we begonnen aan een strategie om op termijn nieuwe Benelux-talenten te laten doorstromen naar het beste MTB team ter wereld. Dit omdat ook de huidige toppers zoals Gunn Rita Dahle Flesjå, Jose Hermida en Ralph Näf niet eeuwig kunnen doorgaan. Het tijdig vinden van nieuwe toppers die bij het ‘grote’ Merida willen rijden is dan ook zeer belangrijk”, aldus Koperdraad. “Rudi van Houts, Nederlands beste mountainbiker, is nu twee jaar bij het team. Voor vele jonge renners is hij een voorbeeld van hoe snel een ontwikkeling kan gaan als talent ten volle benut wordt. Diverse renners van het Merida Bassa Biking Team kunnen dus doorgroeien naar de absolute wereldtop”.

Het nieuwe team heeft een kleinere omvang en daardoor moesten een aantal renners afvallen. Onder de nieuwkomers valt de naam van Rozanne Slik het meest op. De Noord-Hollandse is drievoudig Nederlands kampioene bij de junioren en dit jaar won ze in Houffalize de wedstrijd voor beloften-dames. Ook Maikel Govaarts uit Drunen komt het team versterken. Hij zal er op gebrand zijn om de rood-wit-blauwe kampioenstrui van voren te laten zien bij de Masters 30+.

Eén van de doelstellingen van het team is altijd geweest om jeugdige rijders te begeleiden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bij de junioren twee aanvullingen zijn. Wat wel opvalt is dat het wederom twee leden zijn van talentenkweekvijver Westland Wil Vooruit. Robbert Keus zal als tweedejaars junior uitkomen voor het Merida Bassa Biking Team, net als juniore Natasja Nieuwenhuizen. Beiden hebben indruk gemaakt op de teamleiding en zullen de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen.

Het Merida Bassa Biking Team is een zogeheten ‘Landelijk Discipline Team Mountainbike’ en ziet er in 2012 als volgt uit:

 • Riikka Kelja, Elite dames
 • Karen Brouwer, Elite dames
 • Manon van Hees, Elite dames
 • Rozanne Slik. Belofte dames
 • Natasja Nieuwenhuizen, Junior dames

 

 • Dennis Ebert, Elite heren
 • Marcel Lommers, Elite heren
 • Pim van der Marel, Belofte heren
 • Bob van der Marel, Junior heren
 • Robbert Keus, Junior heren

 

 • Gert-Jan Knijnenburg, Masters 30+
 • Maikel Govaarts, Masters 30+
 • Frans Groenendijk, Masters 40+
 • Rob Barel, Masters 40+
Reageer op dit artikel