nieuws

HEMA roept vouwfiets terug vanwege kans op breuk

Fietsen

HEMA roept vouwfiets terug vanwege kans op breuk

Consumenten die hun vouwfiets bij de HEMA hebben gekocht, moeten deze mogelijk weer inleveren. De winkelketen roept in Nederland en België een reeks vouwfietsen terug omdat het framescharnier kan breken. Als een breuk optreedt, kan dat mogelijk letsel veroorzaken.

AMSTERDAM – Consumenten die hun vouwfiets bij de HEMA hebben gekocht, moeten deze mogelijk weer inleveren. De winkelketen roept in Nederland en België een reeks vouwfietsen terug omdat het framescharnier kan breken. Als een breuk optreedt, kan dat mogelijk letsel veroorzaken.

Het gaat om vouwfietsen die sinds augustus 2009 werden verkocht. Zij worden geretourneerd aan de leverancier. In ruil kunnen de klanten kiezen voor een volledige terugbetaling van het aankoopbedrag, of voor een gelijkwaardige vouwfiets, aldus HEMA. Gisteren verscheen een advertentie in de Nederlandse kranten die de klanten oproept om de fiets terug te brengen. Vandaag gebeurt hetzelfde in België.

Reageer op dit artikel