nieuws

BiciMondo uit Wemeldinge wint KvK-Startersprijs

Fietsen

BiciMondo uit Wemeldinge wint KvK-Startersprijs

Marcel Remijn van BiciMondo uit Wemeldinge is winnaar geworden van de ‘Leen van Gelder’-Startersprijs. Het nieuwe bedrijf BiciMondo richt zich speciaal op het importeren van het exclusieve Italiaanse racefietsenmerk De Rosa met daaromheen een groothandel in hoogwaardige, exclusieve wielerartikelen. De winnaar werd onder andere geroemd om het verzorgde en volledige plan en de goed uitgewerkte concurrentieanalyse.

WEMELDINGE – Marcel Remijn van BiciMondo uit Wemeldinge is winnaar geworden van de ‘Leen van Gelder’-Startersprijs. Het nieuwe bedrijf BiciMondo richt zich speciaal op het importeren van het exclusieve Italiaanse racefietsenmerk De Rosa met daaromheen een groothandel in hoogwaardige, exclusieve wielerartikelen. De winnaar werd onder andere geroemd om het verzorgde en volledige plan en de goed uitgewerkte concurrentieanalyse.

Ook het enthousiasme van de ondernemer en zijn trots op het product, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen, werd door de jury zeer gewaardeerd. Marcel Remijn wist tevens een groot publiek voor zich te winnen, hij eindigde met 40 procent van de publieksstemmen.De prijs werd toegekend aan de ondernemer in Zeeland met het beste ondernemingsplan. De uitreiking van de Startersprijs vorige week plaats tijdens de beurs Contacta.
Uit handen van Leen van Gelder kreeg de winnaar een cheque € 1.000,- van de Kamer van Koophandel. De afgelopen weken hebben tientallen jonge ondernemers hun plannen ingestuurd om mee te dingen naar de ‘Leen van Gelder’-Startersprijs. Iedere ondernemer uit Zeeland die het afgelopen jaar een eigen bedrijf is gestart en een ondernemingsplan heeft, maakte kans op de Startersprijs. De prijs is bedoeld om Zeeuwse ondernemers aan te moedigen hun plannen goed op papier te zetten en zo de slagingskans van hun bedrijf te vergroten.
Meer dan 70 procent van de ondernemers, die al of niet gedwongen gestopt zijn, heeft geen ondernemingsplan, stelt de Kamer van Koophandel. Het ontbreken van een gedegen ondernemingsplan is een belangrijke oorzaak voor een voortijdige bedrijfsbeëindiging. Om tot een winnaar te komen, keek een deskundige jury onder andere naar de volledigheid van het ondernemingsplan, zoals het financiële en het commerciële plaatje en de haalbaarheid van het ondernemingsplan. Daarnaast is gekeken naar de gedrevenheid en de ervaring van de ondernemers.

Samenstelling jury
De jury bestaat uit Willem Ausems, lector Ondernemerschap en Innovatie aan de Hogeschool Zeeland, Joop Maas, vestigingsmanager van Boom Communicatie, Henriëtte Swartjes, eigenaar van Strandsport Zeeland en Erik Oele, adviseur bij de Kamer van Koophandel. De prijs werd uitgereikt tijdens de beurs Contacta in Goes.

Reageer op dit artikel