nieuws

Spanninga maakt geïntegreerd e-bike achterlicht voor Trek

Fietsen

Spanninga maakt geïntegreerd e-bike achterlicht voor Trek

Spanninga heeft voor Trek een speciaal e-bike achterlicht ontwikkeld . Het doel was om het achterlicht zo goed mogelijk te integreren in het batterijpakket. Verder kreeg de geïntegreerde Forklight koplamp een update en heeft nu een nog betere lichtspreiding en een zo laag mogelijk energieverbruik.

JOURE – Spanninga heeft voor Trek een speciaal e-bike achterlicht ontwikkeld . Het doel was om het achterlicht zo goed mogelijk te integreren in het batterijpakket. Verder kreeg de geïntegreerde Forklight koplamp een update en heeft nu een nog betere lichtspreiding en een zo laag mogelijk energieverbruik.

Het idee voor het e-bike achterlicht was om een nieuw, compact batterijpakket te ontwerpen met een grote capaciteit. De uitdaging voor Spanninga lag in het toepassen van de nieuwste en meest efficiënte lichttechnologie in een zo klein mogelijk achterlicht. De nieuwste Light Line Technology (LLT), recent ontwikkeld door Spanninga, leek de beste oplossing voor een mooi, compact ontwerp met een laag energieverbruik.

De Light Line Technology bevat slechts één LED die minder dan 25mA verbruikt. Dit zorgt ervoor dat de batterij een lange levensduur heeft. Eenzelfde techniek wordt tegenwoordig in de automobielindustrie toegepast om een creatief, trendy en uniek design voor achterlichten te realiseren. Het geïntegreerde achterlicht in het batterijpakket wordt op grote schaal gebruikt bij de Diamant-modellen,

Vijf jaar geleden lanceerde Trek met behulp van Spanninga het concept van een geïntegreerde koplamp in de fietsvoorvork: de Forklight. Omdat er onlangs een nieuwe voorvork nodig was, is er van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwe lichttechnologie toe te passen in het Forklight-systeem. Deze nieuw Forklight heeft een nog betere lichtspreiding en een zo laag mogelijk energieverbruik.

Reageer op dit artikel