nieuws

Nachtelijke reparatieactie in Utrecht succes

Fietsen

Nachtelijke reparatieactie in Utrecht succes

Studenten en stappers weer met licht op pad. In de nacht van 27 op 28 oktober hebben de Fietsersbond en BOVAG in Utrecht fietsverlichting gerepareerd. Tot diep in de nacht waren fietsenmakers van BOVAG op het Janskerkhof paraat om kapotte verlichting gratis en vakkundig te repareren en lampjes uit te delen.

BUNNIK/Utrecht – Studenten en stappers weer met licht op pad. In de nacht van 27 op 28 oktober hebben de Fietsersbond en BOVAG in Utrecht fietsverlichting gerepareerd. Tot diep in de nacht waren fietsenmakers van BOVAG op het Janskerkhof paraat om kapotte verlichting gratis en vakkundig te repareren en lampjes uit te delen.

De actie werd op dit bijzondere tijdstip gehouden omdat uit onderzoek blijkt dat ruim 40% van de jongeren van 18 tot 25 jaar zonder licht fietst. Op donderdagavond zijn veel studenten op pad, vaak zonder verlichting. Binnenkort volgen vergelijkbare acties in Nijmegen en Leeuwarden.

130.000 boetes in 2010 Ook de Fietsersbond organiseert in veel gemeenten gratis reparatieacties. Deze acties zijn onderdeel van de campagne ‘Ik Val Op!’. Op de website www.ikvalop.nl is een overzicht te vinden van alle reparatieacties.

In 2010 werd 130.000 keer een bekeuring uitgeschreven voor fietsen zonder licht. De hoogte van de boete is € 40,-. Fietsen met licht loont dus, want een boete kost veel meer dan een paar lampjes.

Reageer op dit artikel