nieuws

Inschrijving Fiets van het Jaar geopend

Fietsen

Inschrijving Fiets van het Jaar geopend

De inschrijving voor de verkiezingen Fiets van het Jaar en Fiets Innovatie Award is weer geopend. Beide verkiezingen zetten aan tot vernieuwing en stimuleren ontwerpers. Maar minstens zo belangrijk is de extra aandacht van de consument voor de fiets en toebehoren die het oproept.

AMSTERDAM – De inschrijving voor de verkiezingen Fiets van het Jaar en Fiets Innovatie Award is weer geopend. Beide verkiezingen zetten aan tot vernieuwing en stimuleren ontwerpers. Maar minstens zo belangrijk is de extra aandacht van de consument voor de fiets en toebehoren die het oproept.

Succes met ‘Fiets van het Jaar’ heeft zijn uitstraling op de gehele bedrijfstak. Voor de pers is deze fietsverkiezing een uitstekende aanleiding om over fietsen en de vernieuwing op dit gebied te schrijven. De verkiezing van de ‘Fiets van het Jaar 2012’ wordt georganiseerd op initiatief van RAI Vereniging. Deelname aan de verkiezing staat open voor alle leveranciers van fietsen in Nederland.

X-factor
De onafhankelijke vakjury zal dit jaar extra aandacht geven aan de ‘X-factor’ bij het beoordelen van de fietsen. De extra aandacht voor die ‘X-factor’ beoogt een breed veld van verschillende soorten fietsen voor de verkiezing bij elkaar te krijgen. Fabrikanten en importeurs van stadsfietsen, hybrides maar ook transportfietsen, bakfietsen, beach cruisers en al die andere nieuwe segmenten wordt uitdrukkelijk verzocht zich aan te melden.

E-Bike van het Jaar
Voor de tweede keer wordt ook de ‘E-bike van het Jaar’ verkozen. De organisatie is van mening dat het brede aanbod in de markt van deze fietsen met elektrische trapondersteuning een eigen onderscheiding verdient.

Fiets Innovatie Award
Ook het doel van de verkiezing Fiets Innovatie Award is het stimuleren van innovaties in de fietsbranche, door het genereren van publiciteit voor innovatieve producten, concepten en ideeën. Voor de Fiets Innovatie Award ligt het accent op een aangetoond streven naar (technische) vernieuwing. Bij de beoordeling van de inzendingen zal de jury de nadruk leggen op het voordeel van de vernieuwing voor de gebruiker.

De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens de opening van de FietsVAK 2012.

Insturen kan naar:

RAI Vereniging, t.a.v. Marianne Kremer, Postbus 74800, 1070 DM Amsterdam. Fax: 020-6463857.

Bij persoonlijk afleveren: Pres. Kennedylaan 925, 1079 MZ Amsterdam.

Reageer op dit artikel