nieuws

Blacksmith Bikes beleeft primeur

Fietsen

Blacksmith Bikes beleeft primeur

Afgelopen zaterdag is in Apeldoorn een nieuwe specialist in sportieve maatwerk fietsen geopend. Aan de Molenmakershoek werd op spectaculaire wijze het stalen ‘lint’ door geknipt. Ook was het eigen fietsmerk Blacksmith voor het eerst te aanschouwen.

APELDOORN – Afgelopen zaterdag is in Apeldoorn een nieuwe specialist in sportieve maatwerk fietsen geopend. Aan de Molenmakershoek werd op spectaculaire wijze het stalen ‘lint’ door geknipt. Ook was het eigen fietsmerk Blacksmith voor het eerst te aanschouwen.

Tailored Bikes wordt gerund door de Apeldoorners Patrick Uijl en Martin Sneeu. De laatste was lange tijd werkzaam bij Shimano. De winkel richt zich voornamelijk op het race en mountainbike segment. Maar ook de sportieve vakantiefietser kan er prima terecht.

Het assortiment bestaat uit een 3-tal gerenommeerde fietsmerken, Passoni, Niner en Scapin met als toevoeging het eigen fietsmerk Blacksmith. Het eigen merk Blacksmith onderscheidt zich van de overige drie merken door in eigen huis volledig zelf gebouwd te worden.

Blacksmith Bikes
Blacksmith staat voor een sportieve fiets die volledig op maat gemaakt is en naar de wensen van de klant geproduceerd wordt. Uniek in Nederland want er zijn nog maar een handjevol specialisten die dit zeer ambachtelijke maatwerk nog in Nederland uitvoeren.

Een Blacksmith is verkrijgbaar in staal, RVS en carbon. Staal neemt de laatste tijd weer een enorme vlucht en staat weer in de belangstelling bij mening fietsliefhebber. Reynolds en Columbus zijn de buizenleveranciers bij Blacksmith. Voor carbon biedt Blacksmith de keuze in twee carbon race modellen; de Asti en de Chianti.

De klant koopt een Blacksmith als frameset waarbij een voorvork en een Chris King balhoofd standaard wordt bij geleverd. Hij/zij mag zelf de kleurstelling bepalen. De afmontage van de onderdelengroep en wielen zijn geheel naar eigen wens zelf in te vullen.

Reageer op dit artikel