nieuws

Biretco kiest voor Nishiki

Fietsen

Biretco kiest voor Nishiki

Voor komend seizoen hebben Biretco en Batavus een exclusieve samenwerking met elkaar gesloten voor de verkoop van het merk Nishiki. Batavus had al aangegeven voor het nieuwe seizoen te stoppen met race en ATB. Met het merk Nishiki en de samenwerking met Biretco denkt Batavus een sterkere positie te kunnen bereiken in het sportieve segment.

BREDA/HEERENVEEN – Voor komend seizoen hebben Biretco en Batavus een exclusieve samenwerking met elkaar gesloten voor de verkoop van het merk Nishiki. Batavus had al aangegeven voor het nieuwe seizoen te stoppen met race en ATB. Met het merk Nishiki en de samenwerking met Biretco denkt Batavus een sterkere positie te kunnen bereiken in het sportieve segment.

Biretco hoopt op basis van de samenwerking de gehele Nishiki collectie sterk onder de aandacht te gaan brengen bij haar consumenten. De samenwerking is exclusief wat betekent dat alleen Biretco leden over de fietsen van Nishiki kunnen beschikken.

Door de samenwerking met Biretco verzekert Batavus zich van een brede en toegankelijke distributie en een krachtige reclame ondersteuning. Daarnaast is er inmiddels overeenstemming bereikt met het huidige Batavus ladies team dat zij komend seizoen op de Nishiki Champion zullen gaan rijden, het topmodel uit de Nishiki race collectie. Ook de succesvolle heren van het Ruiter Dakkapellen Wielerteam hebben ervoor gekozen om komend seizoen de BeOne racefietsen te verruilen voor de Nishiki Champion.

Het Finse merk Nishiki werd opgericht in 1966, met een duidelijke merkdoelstelling om sportief, hoogwaardige fietsen met een sterke prijs-/kwaliteitsverhouding aan te bieden. De wortels liggen in Japan en het merk dankt zijn naam aan de berg Nishiki. De eerste stap voor Nishiki op de Nederlandse markt was in 1975. Sinds die introductie is er veel veranderd en in 2010 werden de merkrechten van Nishiki overgedragen aan de Accell Group.

Vandaag de dag worden fietsen onder de merknaam Nishiki verkocht in Duitsland, Nederland, België, Finland, Zweden, Denemarken en Spanje. Nishiki is een pionier in tal van sectoren, zoals bijvoorbeeld met de 29-inch mountainbikes en hybriden. De eerste Bigfoot-modellen werden geïntroduceerd in 2002, bijna tien jaar voor de doorbraak van de 29ers.

Reageer op dit artikel