nieuws

Amazing Wheels komt met Dutch ID e-bike powered by Bosch

Fietsen

Amazing Wheels komt met Dutch ID e-bike powered by Bosch

Amazing Wheels presenteerde op de onlangs gehouden E-bikeXeperience een nieuw e-bike merk: Dutch ID. De reacties op deze e-bikes die zijn uitgerust met een krachtige Bosch-motor waren overweldigend. “Op de consumentendagen zijn de fietsen volop getest op het testparcours. Veel mensen kwamen enthousiast van de fiets”, aldus General Manager Mark Kapteyn van Amazing Wheels.

BEVERWIJK – Amazing Wheels presenteerde op de onlangs gehouden E-bikeXeperience een nieuw e-bike merk: Dutch ID. De reacties op deze e-bikes die zijn uitgerust met een krachtige Bosch-motor waren overweldigend. “Op de consumentendagen zijn de fietsen volop getest op het testparcours. Veel mensen kwamen enthousiast van de fiets”, aldus General Manager Mark Kapteyn van Amazing Wheels.

Ook op de vakdag was het erg druk op de stand . “We hebben veel orders bij dealers kunnen schrijven. Het merk Dutch ID is een mooie aanvulling op de e-bikes van Flyer. Die zitten in een wat hoger prijssegment.” De prijs voor het model Sportmet N8 is € 2.399,- en voor de Tour met N7 € 2.299,-. Slogan van het nieuwe merk is: Dutch ID E-bike: ‘a new way of cycling’.

Dutch ID is volgens Amazing Wheels het eerste Nederlandse merk met een e-bike uitgerust met een Bosch motor. De motor zit in het midden van het frame wat zorgt voor veel stabiliteit. Het designframe is speciaal ontworpen voor de Nederlandse markt en heeft een sportieve zit. De Dutch ID E-bike heeft een hoog rijcomfort en fietst ook zonder de ondersteuning licht en comfortabel.

De Dutch ID E-bike is afgemonteerd met de hoogste kwaliteit onderdelen. Mark Kapteyn, General Manager van Amazing Wheels: “Een fiets voor iedere dag wil je zonder problemen gebruiken en blijven gebruiken. Dit is waarom wij hebben gekozen voor het aandrijfmechanisme en de accutechnologie van Bosch. We monteren de fiets af met hoogwaardige componenten van leveranciers die dezelfde visie over kwaliteit hebben als wij”. Kapteyn vervolgt: “Het custom aluminium frame is speciaal voor Dutch ID ontworpen. We hebben een sport- en een tourversie en beide modellen zijn uitgerust met Rigida wielen, de welbekende Shimano Nexus naaf en onderhoudsvrije Shimano rollerbrakes. De Schwalbe banden zorgen voor een lage rolweerstand en zeer veel grip in alle omstandigheden. Ook de verende Suntour voorvork in combinatie met de verende zadelpen dragen bij aan het optimale rijcomfort. En met de led verlichting van Busch & Muller, die direct is aangesloten op het Bosch systeem, is de gebruiker altijd goed zichtbaar en veilig onderweg.”

Reageer op dit artikel