nieuws

Unieke Lapierre racefiets gestolen

Fietsen

Unieke Lapierre racefiets gestolen

Zaterdag 25 juni is rond drie uur een unieke Lapierre racefiets van Bike Totaal Leenders gestolen. Het betreft een Lapierre fiets met volledige Shimano Dura-Ace afmontage, een zogeheten web-serie fiets die uniek is samengesteld uit diverse, gemarkeerde, componenten. Er zijn beelden (foto’s) en een beveiligingsfilm beschikbaar van de brutale dief.

HENGELO (O) – Zaterdag 25 juni is rond drie uur een unieke Lapierre racefiets van Bike Totaal Leenders gestolen. Het betreft een Lapierre fiets met volledige Shimano Dura-Ace afmontage, een zogeheten web-serie fiets die uniek is samengesteld uit diverse, gemarkeerde, componenten. Er zijn beelden (foto’s) en een beveiligingsfilm beschikbaar van de brutale dief.

Naast het feit dat er componenten gemarkeerd zijn, gaat het dus om een unieke fiets die makkelijk te herkennen is. Leenders: “De dief heeft een zeer brutale diefstal gepleegd. Die zaterdagmorgen, ik was zelf buiten de deur, is hij ook al de winkel binnengekomen en heeft de Lapierre van de verhoging waarop die stond afgehaald en in de kledinghoek bij de paskamers neergezet. Hij is daarbij bewust buiten beeld van de beveiligingscamera’s gebleven. Bij de paskamers valt die fiets veel minder op. Ik heb dit later wel gezien, maar gedacht dat een van mijn medewerkers dit had gedaan. Door de zeer grote drukte op zaterdag heb ik dat toen niet nagevraagd helaas.”

Zadelpen gedemonteerd
Om kwart voor drie is de dief opnieuw de winkel binnengekomen en heeft de zadelpen gedemonteerd, omdat aan de achterkant van het zadel met een kabeltje de beveiligingsmagneet met het label voor het alarm was bevestigd. Nadat een medewerker van Bike Totaal Leenders, die buiten bezig was, naar binnen kwam, is de dief met de Lapierre naar buiten gewandeld. Dit is wel door de beveiligingscamera’s vastgelegd. De waarde van de Lapierre ligt rond de € 5.000,-.

Voor informatie over de gestolen Lapierre kunt u zich wenden tot Buike Totaal Leenders, telefoon 074-2914355, info@leendersbiketotaal.nl, of ga naar http://www.leendersbiketotaal.nl/.

Reageer op dit artikel