nieuws

Kostbare racefiets gestolen in Geffen

Fietsen

Kostbare racefiets gestolen in Geffen

De redactie van Tweewieler krijgt steeds vaker meldingen binnen van brutale diefstal van fietsen. Vorige week donderdag 30 juni is bij Wielerhuis de Meulenreek een kostbare racefiets gestolen. Het gaat hier om het nieuwste model van de Cervélo S5 met maat 56 cm. Deze werd afgelopen week geïntroduceerd en heeft een winkelwaarde van € 6.799,-.

GEFFEN – De redactie van Tweewieler krijgt steeds vaker meldingen binnen van brutale diefstal van fietsen. Vorige week donderdag 30 juni is bij Wielerhuis de Meulenreek een kostbare racefiets gestolen. Het gaat hier om het nieuwste model van de Cervélo S5 met maat 56 cm. Deze werd afgelopen week geïntroduceerd en heeft een winkelwaarde van € 6.799,-.

Volgens Werner Joosten van Wielerhuis de Meulenreek ging het om een eenmalig model van Cervélo waar maar vier dealers in Nederland op hadden ingetekend: "We wisten een dag voor levering nog niet wat voor fiets we besteld hadden, we wisten alleen een typenaam. Donderdagmorgen hebben we de fiets opgebouwd en in een onbewaakt opgeblik toen we nog bezig waren de gegevens van de fiets en het framenummer te registreren, was deze al gestolen."

 

Het vermoeden bestaat dat de fiets al ver weg is: "De jongens hier zitten op allerlei fietsforums en hebben direct mailtjes met foto’s verstuurd. We kregen bericht vanuit Litouwen dat de fiets daar al in de krant terug te vinden is. We hebben gelukkig het framenummer inmiddels kunnen achterhalen, dus ze zijn nu aan het uitzoeken of dat van de fiets in Litouwen is." Volgens Joosten hangen er wel camera’s in de winkel: "Alleen niet bij de deur. We hebben daardoor helaas geen beelden van de dief zoals bij de diefstal in Hengelo wel. Maar we gaan nu wel een camera bij de deur ophangen."

 

Wil iedereen die iets gehoord of gezien heeft met betrekking tot deze diefstal contact opnemen met Werner Joosten van Wielerhuis de Meulenreek in Geffen, tel. (073) 532 15 06.

Reageer op dit artikel