nieuws

Sachs Bikes marktleider ‘zelfstandig elektrisch rijdend

Fietsen

Sachs Bikes marktleider ‘zelfstandig elektrisch rijdend

Ondanks alle succesverhalen over e-scooters is Sachs Bikes op basis van de VWE cijfers nog steeds ruimschoots het meest verkochte merk met een e-bike met zelfstandige elektrische aandrijving. Volgens directeur Frans Brittijn verkoopt Sachs bijna drie keer zoveel voertuigen als de nummer twee in de VWE afzetlijsten.

HEUMEN – Ondanks alle succesverhalen over e-scooters is Sachs Bikes op basis van de VWE cijfers nog steeds ruimschoots het meest verkochte merk met een e-bike met zelfstandige elektrische aandrijving. Volgens directeur Frans Brittijn verkoopt Sachs bijna drie keer zoveel voertuigen als de nummer twee in de VWE afzetlijsten.

Frans Brittijn: “De meest verkochte zelfstandig rijdende fiets is de Sachs Electra. De Electra combineert de voordelen van de normale e- bike met het gemak van een snorfiets. Of te wel 3 in 1: gewoon fietsen, fietsen met trapondersteuning en zelfstandig rijden (snorren). “ Bij de interpretatie van de VWE cijfers wordt vaak de Sachs buiten beschouwing gelaten, omdat het hier om een e-bike en geen e-scooter gaat. Maar bij nadere bestudering van de cijfers blijken de andere modellen ook lang niet allemaal e-scooters maar meer e-brommers te zijn. Feit blijft dat de Sachs Bike ruim op kop staat.

“De Electra is een ‘must have’ in de collectie van de e-Bike specialist. Omdat de Electra biedt drie functies in één heeft is dit model een zinvolle aanvulling tussen het standaard e-bike assortiment”, vult Brittijn aan. “De markt voor zelfstandig rijdende elektrische voertuigen zit sterk in de lift en daar kunnen dealers eenvoudig van mee profiteren. De doelgroep van de Electra is immers dezelfde doelgroep als die voor de standaard e-bike.”

www.sachs.nl

Reageer op dit artikel