nieuws

Productie Dahon vouwfietsen naar Europa

Fietsen

Productie Dahon vouwfietsen naar Europa

Afgelopen week hield vouwfietsenproducent en marktleider Dahon in Zagreb de 4e Dahon International Conference voor distributeurs en leveranciers van over de hele wereld. Een van de plannen die Dahon aankondigde, was dat alle vouwfietsen bestemd voor de Europese markt in Europa gemaakt gaan worden.

ZAGREB (Kr.) – Afgelopen week hield vouwfietsenproducent en marktleider Dahon in Zagreb de 4e Dahon International Conference voor distributeurs en leveranciers van over de hele wereld. Een van de plannen die Dahon aankondigde, was dat alle vouwfietsen bestemd voor de Europese markt  in Europa gemaakt gaan worden.

Naast deze aankondiging werden alvast de highlights getoond van de 2012-collectie, die officieel wordt geïntroduceerd op Eurobike 2011 begin september. Ook werd een nieuwe marketingstrategie aangekondigd, om de positie als marktleider te verstevigen en verder uit te bouwen.

Bulgarije
Vanaf begin 2012 wordt een begin gemaakt van de overheveling van de productie van Dahon vouwfietsen voor de Europese markt naar Bulgarije. Daarvoor is een strategisch partnership aangegaan met Maxcom Ltd, het bedrijf dat momenteel een van de modernste productiefaciliteiten op fietsgebied in Europa aan het opbouwen is (ISO 9001:2008 gecertificeerd) in Plovdic.

Buiten Europa zal Dahon zijn productielocatie in Shenzhen, China, handhaven. Ook zijn er plannen om in China een tweede fabriek op te zetten met een productiecapaciteit van 700.000 stuks per jaar. In een andere fabriek dichtbij Peking, produceert Dahon vouwfietsen bestemd voor de interne Chinese markt zelf, een sterk groeiende markt voor de US-based vouwfietsenproducent.

Meer over Dahon

Reageer op dit artikel