nieuws

Batavus pakt met succes kopie Personal Bike aan

Fietsen

Batavus pakt met succes kopie Personal Bike aan

Batavus heeft met succes de firma Popal aan weten te spreken om hun transportfiets Shifter niet meer op de markt te brengen. Er is beslag gelegd op de nog aanwezige voorraad van zowel Popal als van internet aanbieders met als doel om de gehele voorraad in kaart te brengen en hiervan vernietiging te kunnen eisen.

HEERENVEEN – Batavus heeft met succes de firma Popal aan weten te spreken om hun transportfiets Shifter niet meer op de markt te brengen. Er is beslag gelegd op de nog aanwezige voorraad van zowel Popal als van internet aanbieders met als doel om de gehele voorraad in kaart te brengen en hiervan vernietiging te kunnen eisen.

Eind 2010 zag Batavus dat via diverse internetaanbieders, zoals bikefactory.nl en internet-bikes.nl de van Popal afkomstige transportfiets genaamd Shifter op de markt werd gebracht. Deze transportfiets is volgens Batavus een exacte kopie van hun succesvolle Personal Bike. Zelfs het unieke ‘personal’ nummer in het brugplaatstuk heeft Popal overgenomen op deze fiets.

Omdat het overduidelijk was dat deze unieke kenmerken van de Personal Bike waren gekopieerd, heeft Batavus haar advocaat ingeschakeld om direct de verkoopactiviteiten van de bewuste fiets te laten blokkeren en vernietiging te eisen van alle bestaande voorraad. Met succes heeft Batavus de firma Popal hierop weten aan te spreken en is er een onthoudingsverklaring getekend waarin onder andere erkend wordt dat er inbreuk is gepleegd op het copyright van Batavus. Batavus heeft met succes weten te realiseren dat alle fietsen uit de handel zijn gehaald en dat de voorraad Shifters is vernietigd.

“Batavus zet zich al vele jaren intensief in om soortgelijk onrecht in het vakhandelkanaal aan te pakken. Niet alleen het schaamteloos kopiëren van Batavus modellen maar ook fietsspecialisten die zonder een dealerschap toch menen Batavus fietsen te kunnen verkopen, of het Batavus logo voeren in hun communicatie uitingen. Ook Batavus dealers die doorleveren aan niet Batavus dealers worden direct hierop gewezen en krijgen zo nodig een boete opgelegd”, geeft marketing manager Frank van den Eeden van Batavus aan. “Met het unieke Batavus dealercontract proberen we iedere dag te waken over de belangen van onze dealers, het vakhandelkanaal en natuurlijk onze eigen belangen. Alleen op deze wijze is Batavus in staat richting de consument een kwalitatief, fijnmazig verkoopkanaal te bieden wat een A-merk enkel maar versterkt in haar positie en uitstraling. “

Meer nieuws over Batavus

Reageer op dit artikel