nieuws

Nieuwe CUBE downhill fiets

Fietsen

Nieuwe CUBE downhill fiets

De CUBE Two15 is voorzien van de nieuwste technologieën en maakt gebruik van de CUBE Triple Linkage Kinematics. “Deze doordachte Kinematics hebben toegestaan dat we de juiste ratio en kenmerken wisten te bereiken waar wij lang naar opzoek zijn geweest,” verklaart ontwerper Michael Prell.

De CUBE Two15 is voorzien van de nieuwste technologieën en maakt gebruik van de CUBE Triple Linkage Kinematics. “Deze doordachte Kinematics hebben toegestaan dat we de juiste ratio en kenmerken wisten te bereiken waar wij lang naar opzoek zijn geweest,” verklaart ontwerper Michael Prell.

Het design van de Two15 komt van de hand van CUBE ontwerper Gregor Dauth, eerder verantwoordelijk voor de succesvolle Dual Trail Control (DTC) lijn.
 
Het project is gestart in het najaar van 2008 in nauwe samenwerking met Eamon Cleere van Fox Racing, in 2009 hadden we onze eerste berijdbare prototypes, in 2010 zijn we begonnen met het testen en verfijnen van de Fox DHX-RC4 demper.

De productie prototypes werden voor het eerst op het Riva Bike Festival in Italië getoond. De Two15 zal beschikbaar komen vanaf september, de prijsstelling en definitieve specificaties volgen nog. Net als alle andere CUBE fietsen heeft de Two15 de strenge DIN ++ kwaliteitscontroles doorstaan.

Reageer op dit artikel