nieuws

Tacx klimtrainer testen

Fietsen

Tacx klimtrainer testen

De Alpinista van Tacx is de eerste hometrainer waarmee ook daadwerkelijk kan worden geklommen. Zodra de weg omhoog gaat, stijgt het fietsvlak mee. Om het grote publiek kennis te laten maken met deze wereldprimeur, kan de Alpinista de komende maanden worden getest in de winkels van de Tacx Star Dealers.

De Alpinista van Tacx is de eerste hometrainer waarmee ook daadwerkelijk kan worden geklommen. Zodra de weg omhoog gaat, stijgt het fietsvlak mee. Om het grote publiek kennis te laten maken met deze wereldprimeur, kan de Alpinista de komende maanden worden getest in de winkels van de Tacx Star Dealers.

Geïnteresseerde renners kunnen zelf langskomen met hun eigen racefiets om te ervaren hoe het voelt om op deze klimtrainer te rijden.

De deelnemende winkels zijn:
In Nederland: Beukers Bike Centre (Petten), Van Herwerden Wielersport (Voorburg), De Pedaleur (Doetinchem) en All;izi Cyclesport (Bussum).
In België: Dexters Sport (Opglabbeek), Jowan Bike Technology (Kluisbergen) en Filip Sport (Hoeilaart).

Diverse profrenners van de Rabobank wielerploeg hebben de Alpinista inmiddels getest en enthousiast gereageerd op de mogelijkheden van de klimtrainer. Vanaf nu kunnen dus ook toerrijders en andere fietsliefhebbers de Alpinista van dichtbij ervaren. De Alpinista simuleert een daadwerkelijke helling tot liefst 24 procent. Het fietsvlak neemt een effectieve hellingshoek aan, zodat je met dezelfde houding op je fiets zit zoals dat in de werkelijkheid zou zijn. Omdat je met je eigen fiets volledig vrij op de band rijdt, kun je gaan staan op de pedalen, met het stuur heen en weer zwaaien, met je lichaamsgewicht werken, wat je maar wilt. Een klimtraining in de huiskamer wordt hiermee net zo echt als echt.

Reageer op dit artikel