nieuws

Smart urban mobility met de Urban Arrow

Fietsen

Smart urban mobility met de Urban Arrow

De Urban Arrow is de fietsoplossing voor smart urban mobility. “Met deze fiets laten we zien dat er nog wel degelijk verbeteringen mogelijk zijn in het segment transportfietsen”, stellen Jorrit Kreek en Gerald van Weel van Urban Arrow.

De Urban Arrow is de fietsoplossing voor smart urban mobility. “Met deze fiets laten we zien dat er nog wel degelijk verbeteringen mogelijk zijn in het segment transportfietsen”, stellen Jorrit Kreek en Gerald van Weel van Urban Arrow.

“Onze toekomstige gebruikers, zoals ouders met jonge kinderen, in alle steden van de wereld, ervaren een steeds groter transport probleem. Auto’s worden steeds meer geweerd uit de binnenstad vanwege het parkeerprobleem en de overlast voor het milieu. Volgens ons trapt het huidige aanbod bakfietsen veel te zwaar om een serieus alternatief te zijn voor de kleine stadsauto.”

Design talent Wytze van Mansum tekent voor het ontwerp van de fiets met elektrische trapondersteuning, aluminium frame en met het superlichte materiaal EPP als bak. Wytze is geen onbekende in de fietswereld vanwege zijn afstudeerproject voor Cannondale, de Dutchess.

Alle fietsen van Urban Arrow worden geleverd met elektrische trapondersteuning op de trapas. E-bikes werden tot nu toe voornamelijk door de babyboomgeneratie gekocht. Urban Arrow richt zich geheel op de markt voor elektrische transportfietsen speciaal ontworpen voor drukke stedelingen die eindelijk iets anders willen dan een auto en scooter.

“Niet alleen in Nederland maar juist ook in buitenlandse steden is die behoefte duidelijk aanwezig”, aldus de initiatiefnemers Jorrit en Gerald. De Urban Arrow kreeg al eerder internationale erkenning met het winnen van een Eurobike Award 2010

De Urban Arrow is op de FietsVak buiten op het testparcours of binnen op het starters paviljoen standnummer V102A.

Reageer op dit artikel