nieuws

Drymer e-trike gered van de ondergang

Fietsen

Drymer e-trike gered van de ondergang

GRONINGEN – Door herhaaldelijk uitstel van de marktintroductie is de Drymer, een innovatief en futuristisch fietsconcept met twee kantelende voorwielen in ‘zwaar’ weer terechtgekomen. Afgelopen weekend zijn de directie en curator na intensieve gesprekken met doorstartpartij Witec overeengekomen dat het Ter Apelse bedrijf de productie van de trendy kantelende driewieler overneemt.

GRONINGEN – Door herhaaldelijk uitstel van de marktintroductie is de Drymer, een innovatief en futuristisch fietsconcept met twee kantelende voorwielen in ‘zwaar’ weer terechtgekomen. Afgelopen weekend zijn de directie en curator na intensieve gesprekken met doorstartpartij Witec overeengekomen dat het Ter Apelse bedrijf de productie van de trendy kantelende driewieler overneemt.

Witec was, als eigenaar van machinefabriek Schramifa in Stadskanaal, als toeleverancier al betrokken bij de productie van de Drymer en heeft een goed inzicht in de productiemogelijkheden en de marktpotenties van de Drymer. Witec gaat de komende weken zo spoedig mogelijk de productie optuigen om deze zomer de eerste Drymer van Witec op de markt te introduceren.

Drymer B.V. was in handen van Sinner Ligfietsen uit Garsthuizen, Bert de Graaf Beheer BV uit Stadskanaal, Henry Keijzer Beheer BV uit Nieuw-Buinen en Business Chain Creations uit Groningen.

De planning was dat medio mei 2010 de eerste Drymer voor verkoop van de band zou rollen. In die maand betrok het bedrijf ook een nieuwe locatie in Groningen, met showroom, kantoorruimte en productiehal.

Volgens een verklaring van de firma Drymer is het bedrijf in de problemen gekomen omdat “men voornamelijk door elektronische kwesties meer tijd nodig gehad om een verantwoorde marktintroductie mogelijk te maken. Voor alle technische kwesties is inmiddels een oplossing gevonden en dat biedt perspectief voor een succesvolle overname. Het uiteindelijke doel is nog steeds de Drymer op de weg te krijgen.”

Meer informatie over Drymer

Reageer op dit artikel