nieuws

Velomobielen oliebollentocht op 28 december

Fietsen

Velomobielen oliebollentocht op 28 december

UTRECHT – Velomobilisten gaan graag samen op pad. Het is heel bijzonder om een stoet langs te zien komen en nog bijzonderder om er in mee te rijden. Speciaal voor alle fanatieke velomobilisten wordt op 28 december 2010 de twaalfde Oliebollentocht voor Velomobielen (overdekte ligfiets) gereden. Doel van de tocht is onder meer het promoten van woon-werkverkeer met dit aparte vervoermiddel.

UTRECHT – Velomobilisten gaan graag samen op pad. Het is heel bijzonder om een stoet langs te zien komen en nog bijzonderder om er in mee te rijden. Speciaal voor alle fanatieke velomobilisten wordt op 28 december 2010 de twaalfde Oliebollentocht voor Velomobielen (overdekte ligfiets) gereden. Doel van de tocht is onder meer het promoten van woon-werkverkeer met dit aparte vervoermiddel.

Vorig jaar vond de Oliebollentocht plaats in Utrecht met 115 deelnemers. Dit jaar wordt die verreden in Tilburg en omgeving. Startpunt is de kantine van sportclub ’t Zand in Tilburg (Bijsterveldenlaan 1; 5045 ZZ Tilburg). De tocht zal via een aantal mooie wegen en fietspaden de variatie van het Brabantse Land laten zien.

Sinds eind jaren negentig organiseert een altijd wisselende groep velomobilisten (mensen die in een overdekte ligfiets rijden, vaak Velomobielen) de Oliebollentocht in een ander deel van het land. Bijzonder, want zo vaak zie je deze kleurige, snelle fietsen niet en zeker niet met zoveel tegelijk.

Route: vertrek rond 10.30 uur (in groepen) vanaf de kantine van Sc ’t Zand. Vanaf daar over polderwegen naar Capelle, allemaal tegelijk op de pont naar Dussen en langs de Bergse Maas naar het pittoreske Heusden. Aldaar pauze bij eetcafe Havenzicht aan de de stadshaven. En dan verder over een oude zeedijk naar Drunen en via het fietspad langs het afwateringskanaal naar de Loonse en Drunense Duinen. Via het Mastpad, een gloednieuw fietspad, gaat het snel van Tilburg Noord naar de Reeshof. Afsluiting rond 16 uur met soep en oliebollen bij Sc ’t Zand.

Meer informatie en inschrijven

Reageer op dit artikel