nieuws

Club van 5 roept Rudi Van Houts uit tot Mountainbiker van het Jaar 2010

Fietsen

Club van 5 roept Rudi Van Houts uit tot Mountainbiker van het Jaar 2010

APELDOORN – Op 22 november zijn in het Merida Experience Center in Apeldoorn de mountainbikers van het jaar 2010 bekendgemaakt. Deze verkiezing is een initiatief van de Club van 5; een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de mountainbikesport in Nederland, in samenwerking met het tijdschrift Wieler Magazine.

APELDOORN – Op 22 november zijn in het Merida Experience Center in Apeldoorn de mountainbikers van het jaar 2010 bekendgemaakt. Deze verkiezing is een initiatief van de Club van 5; een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de mountainbikesport in Nederland, in samenwerking met het tijdschrift Wieler Magazine.

Rudi van Houts kreeg de titel Mountainbiker van het jaar 2010. Van Houts werd in Zoetermeer Nederlands kampioen cross country en was tevens de beste Nederlander in de UCI-World Cup.

Bij de vrouwen ging de prijs voor de beste mountainbikester van het jaar naar Laura Turpijn. Turpijn werd in 2010 Nederlands kampioen cross country en marathon.

Het mountainbike talent van 2010 is Michiel van der Heijden, die in Canada wereldkampioen werd bij de junioren. Van der Heijden behaalde ook de Nederlandse titel en hij won drie World Cup-wedstrijden in zijn categorie.

Voor de snelheids- en behendigheidsnummers werd de Gravity Award uitgereikt aan Rick Koekoek. Koekoek is een trialbiker. In Canada behaalde hij als eerste Nederlander een medaille op het WK. Koekoek won het brons.

Opvallend was dat van de vier winnaars er maar liefst drie uitkomen voor een team waarvan MERIDA hoofdsponsor is. Het succesvolle sportfietsen merk is er dan ook zeer verguld mee. “Dit is weer een mooie mijlpaal voor MERIDA”, aldus Peter Koperdraad. “Nadat we Wereldkampioen zijn geworden met zowel Michiel van der Heijden als Jose Hermida, vallen we nu weer in de prijzen. Hieruit blijkt eens te meer dat Merida topproducten voor topsporters maakt. Dat is lekker verkopen voor Merida-dealers die ook dit jaar de 2011 collectie goed hebben gewaardeerd door zelfs iets meer te bestellen dan vorig jaar.”

Reageer op dit artikel