nieuws

Wereldprimeur: press launch Maxxis Brentjens DNA

Fietsen

Wereldprimeur: press launch Maxxis Brentjens DNA

BERG EN DAL – Meervoudig Wereld- en Olympisch Kampioen Mountainbiken Bart Brentjens heeft zijn naam én knowhow gegeven aan de nieuwe Maxxis mountainbikeband Brentjens DNA. Gister (6 okt.) kreeg de Nederlandse en Belgische fietspers alvast een voorproefje in het heuvelachtige landschap rond Berg en Dal.

BERG EN DAL – Meervoudig Wereld- en Olympisch Kampioen Mountainbiken Bart Brentjens heeft zijn naam én knowhow gegeven aan de nieuwe Maxxis mountainbikeband Brentjens DNA. Gister (6 okt.) kreeg de Nederlandse en Belgische fietspers alvast een voorproefje in het heuvelachtige landschap rond Berg en Dal.

Tegelijk met de introductie is ook de site Brentjens DNA live gegaan (www.brentjensdna.nl) waarop alle informatie over de banden en over Bart Brentjesn is te vinden. CST directeur Jack Duis hield een inleiding over het wat en hoe van de nieuwe MTB-banden.

“Wij zijn zo’n 4 jaar geleden al in contact gekomen met Bart. Het leek ons een bijzonder goed idee als hij zou meedenken bij de ontwikkeling van een nieuwe lijn MTB-banden”, aldus Duis. “Niet alleen voor de ontwikkeling van een perfecte MTB-band, maar ook als imagebuilder voor het merk Maxxis op het gebied van MTB-banden.”

Bart Brentjens heeft de laatste 8 jaar van zijn carrière als topsporter alle gegevens bijgehouden van zijn banden tijdens de wedstrijden, zoals omstandigheden en met welke spanning hij reed. Als MTB-er vindt hij de band ‘het mooiste onderdeel van de fiets.’ Zijn input gaf hij op allerlei gebied; profiel tekeningen, lage of hoge noppen, nopafstand, gewicht, bandbreedte. Over alle facetten van de band heeft Brentjens meegedacht en zijn kennis gedeeld. Saillant detail, op alle versies is de B verwerkt in het profiel.

De MTB-lijn Brentjens DNA komt er in drie versies, een allrounder (A490), een snelle band voor droge condities (S490), en een echte moddervreter (M490). De 490 staat voor het gewicht: 490 gram. “Bart eist dat een band onder de 500 gram weeg,” zegt Duis.

In de Brentjens DNA is gebruikgemaakt van het Exception compound, een wedstrijd compound. “De DNA-banden die straks in de winkel liggen, zijn niet anders dan die waarmee de wedstrijdrijders rijden,” aldus Duis. “Er komt geen down spec versie voor de consument.”

De DNA-lijn komt begin 2011 op de markt, in versie voor binnenband. De tubeless versie komt nog. De prijs lijkt op het gewicht, net onder de vijftig euro met € 49,95. Introductie voor de handel zal deels op de Bike MOTION (hal 1, D020) en vooral plaatsvinden op de FietsVAK 2011, waar ook het nodige POS-materiaal met Bart Brentjens als eye catcher zal worden getoond.

Meer over Maxxis en CST

Reageer op dit artikel