nieuws

Verkoop racefiets plust vijf procent en MTB daalt zes procent

Fietsen

Verkoop racefiets plust vijf procent en MTB daalt zes procent

BUNNIK – Uit onderzoek van GfK dat in opdracht van BOVAG werd gehouden, blijkt dat er in de eerste acht maanden van 2010 vijf procent meer racefietsen werden verkocht en ook de verkoop van sportieve e-bikes groeide fors. Het aantal verkochte MTB/ATB fietsen is uitgekomen op 35.300 stuks, dit is zes procent lager dan vorig jaar.

BUNNIK – Uit onderzoek van GfK dat in opdracht van BOVAG werd gehouden, blijkt dat er in de eerste acht maanden van 2010 vijf procent meer racefietsen werden verkocht en ook de verkopp van sportieve e-bikes groeide fors. Het aantal verkochte mountainbikes kwam uit op 35.300 stuks, dit is zes procent lager dan vorig jaar.

Door de start van de Giro d´Italia en de Tour de France in Nederland steeg de belangstelling voor de racefiets. Van januari tot en met augustus dit jaar werden er 22.000 racefietsen verkocht, 5 procent meer als in dezelfde periode in 2009.

 

MTB/ATB
Het onderzoek van GfK Retail and Technology Benelux richtte zich ook op de categorie MTB/ATB en hybride-/tourfietsen. Het aantal verkochte MTB/ATB fietsen is uitgekomen op 35.300 stuks, 6 procent lager dan vorig jaar. Opmerkelijk is dat de daling vooral zit in de lagere prijsklasse: fietsers die een MTB/ATB aanschaffen kiezen liever voor een exemplaar in het hogere prijssegment bij de vakhandel.

 

Sportieve e-bikes
Die licht terugvallende verkoop in het segment MTB/ATB en hybride-/toerfietsen kan worden verklaard uit de verschuiving van een deel van deze markt richting de e-bike. Ook op de Bike MOTION zijn bij veel merken sportieve e-bikes te vinden. Maurice Manders, manager BOVAG Tweewielerbedrijven: ‘Waren het enkele jaren gelederen vooral mensen van 54 jaar en ouder die kozen voor een fiets met trapondersteuning,  tegenwoordig eisen de sportievere e-bikes, met derailleurversnelling, een steeds groter aandeel in de verkopen op. Jongeren aarzelen niet meer om een dergelijke fiets aan te schaffen. De e-versie is al doorgedrongen tot het ATB/MTB-segment. De aantallen zijn weliswaar nog laag, maar de ontwikkeling is duidelijk zichtbaar.’

De totale markt van sportieve fietsen is in de eerste acht maanden van 2010 in totaal 157.000 stuks groot, waarvan zo’n 7.000 sportieve e-bikes zijn. Volgens BOVAG kan de markt voor sportieve fietsen kan volgens BOVAG een vergelijkbare groei verwachten als die van de normale e-bikes.


 

Reageer op dit artikel