nieuws

Pointer ontkent geruchtenstroom: ‘We stoppen niet en zijn niet te koop’

Fietsen

Pointer ontkent geruchtenstroom: ‘We stoppen niet en zijn niet te koop’

BOELENSLAAN – In Nederland doen sterke geruchten de ronde dat Pointer Rijwielen de eigen productie zou stoppen of verkocht zou zijn. Algemeen directeur Romke Haisma weerspreekt deze geruchten met klem. “Niets is minder waar dan deze verhalen.”

BOELENSLAAN – In Nederland doen sterke geruchten de ronde dat Pointer Rijwielen de eigen productie zou stoppen of verkocht zou zijn. Algemeen directeur Romke Haisma weerspreekt deze geruchten met klem. “Niets is minder waar dan deze verhalen.”

De veranderingen in de fietsenmarkt gaan ook aan Pointer Rijwielen niet voorbij. “We hebben te maken met een verschuiving in de markt en de elektrofiets beïnvloedt de normale fietsproductie,” legt Haisma uit.

“Ook de crisis heeft invloed op de rijwielverkoop. Het gevolg daarvan is dat enkele werkplekken in de montage van de rijwielen komen te vervallen, maar van stoppen is zeker geen sprake.”

De inperking van het aantal werkplekken gaat wel een aantal arbeidsplaatsen kosten. “Daarover zijn we met de betrokken in gesprek,” zegt Haisma. “Alle overige afdelingen gaan gewoon door en het bedrijf blijft hetzelfde.”

Hij stelt verder dat Pointer ook inspeelt op de groeimarkt van elektrische fietsen. De e-bike collectie zal worden uitgebreid met een aantal nieuwe modellen. “In samenwerking met een Europese partner worden de e-bikes in licentie gemaakt, waarbij hoogwaardige produkten uit het Verre Oosten worden toegepast zoals Panasonic accusystemen. Pointer doet hierin de aanpassing voor de nedelandse markt en de eindmontage."

Op 31 augustus publiceerde Leeuwarder Courant echter dat Pointer volledig zou stoppen met de eigen productie van fietsen, omdat – volgens de krant – door de sterke concurrentie uit het Verre Oosten daarop geen rendement meer te maken valt.

Hoe deze geruchten de publiciteit gehaald hebben is Haisma niet helemaal duidelijk. Hij heeft wel een vermoeden, maar wil daar niet verder over uitweiden. Feit is wel dat dit gerucht een eigen leven is gaan leiden.

Op de Eurobike in Friedrichshaven werd namelijk ook verteld dat Pointer Rijwielen was verkocht de Dutch Bicycle Group. Zowel Haisma als Stephan Räkers, commercieel directeur van DBG, ontkennen dit. “Daar is helemaal niets van waar. We zijn wel eens wezen kijken naar hun lakstraat, maar niet meer dan dat.”

Pointer wordt overstelpt met reacties van leveranciers en dealers, die iets van de geruchtenstroom mee krijgen. “We gaan iedereen duidelijk informeren. Pointer blijft Pointer, een sterk merk en een gezond bedrijf en dat willen we zo houden met onze relaties,” aldus Haisma.

Reageer op dit artikel