nieuws

Gazelle verhoogt prijzen voorlopig niet

Fietsen

Gazelle verhoogt prijzen voorlopig niet

KAMERIK – Gazelle heeft voor het komende seizoen de prijzen van kinderfietsen verlaagd en van de rest van de collectie niet verhoogd. Dat is recentelijk in een brief aan dealers meegedeeld en op de preview van de nieuwe collectie nader toegelicht.

KAMERIK – Gazelle heeft voor het komende seizoen de prijzen van kinderfietsen verlaagd en van de rest van de collectie niet verhoogd. Dat is recentelijk in een brief aan dealers meegedeeld en op de preview van de nieuwe collectie nader toegelicht.

Veel marktpartijen in de tweewielerbranche zien zich genoodzaakt voor het komende seizoen de prijzen te verhogen, doorgaans 5 tot 10%. Als reden wordt vaak de valutamarkt, gestegen grondstofprijzen en explosief gestegen transportkosten uit het Verre Oosten aangevoerd.

Desondanks heeft Gazelle kans gezien de prijzen van de fietsen voor volwassenen te handhaven en die voor kinderfietsen zelfs te verlagen. Volgens commercieel manager Roy Fuijk is dat mogelijk dankzij een pakket van maatregelen.

“Door slim supply chain management kun je besparen op kosten van transport en grondstoffen. Een voorbeeld: de motoren en accu’s van de elektrische fietsen komen niet meer uit het Verre Oosten. Daardoor kunnen we sneller inspelen op de markt en hebben we veel minder transportkosten.”

Fuijk stelt verder dat Gazelle voor de massa gaat en daardoor in overleg met de leveranciers goede prijsafspraken kan maken. Ook zou Gazelle minder gevoelig zijn voor de wisselende valutakoersen, omdat zij hun inkoopprijs voor de dollar voor langere tijd vastgelegd hebben.

“Het is dus een mix aan maatregelen, die ons in staat stelt om het huidige prijsniveau te handhaven. Verder hebben we met leveranciers gekeken hoe we sterker kunnen concurreren in het segment kinderfietsen,” aldus Fuijk. “We hebben ook ongeveer 30% van de collectie ongewijzigd laten doorlopen.”

Hoelang Gazelle dit prijsniveau zal handhaven kan Fuijk niet aangeven, maar de commercieel manager zegt geen signalen te hebben, dat die op korte termijn alsnog verhoogd zullen worden.

“Wanneer bijvoorbeeld Shimano de prijzen met 25% verhoogd, dan zullen we inderdaad iets moeten doen. Wanneer er weer een golfoorlog uit zou breken, weet je helemaal niet wat er gaat gebeuren. Ik heb dus geen glazen bol en weet niet wat er over acht maanden gebeurt, maar ik heb ook geen reden om te zeggen dat op korte termijn de prijzen alsnog verhoogd worden.”

Reageer op dit artikel