nieuws

Europarlementariërs op e-bike

Fietsen

Europarlementariërs op e-bike

BRUSSEL (B) – Donderdag 16 september begon de European Mobility Week. De aftrap bestond uit een bijzondere e-bike presentatie en demonstratie die plaats had op de drempel van het Europese Parlementsgebouw in Brussel. Onderdeel van de presentatie was een conferentie op een hele speciale ‘conference bike’.

BRUSSEL (B) – Donderdag 16 september begon de European Mobility Week. De aftrap bestond uit een bijzondere e-bike presentatie en demonstratie die plaats had op de drempel van het Europese Parlementsgebouw in Brussel. Onderdeel van de presentatie was een conferentie op een hele speciale ‘conference bike’.

De presentatie en demonstratie waren georganiseerd door de de Mobility Unit van het Europese Parlement in samenwerking met ETRA (European Trade Association for Bicycle Dealers). Ongeveer 12 merken lieten hun nieuwste modellen zien, onder meer Batavus, Clean Mobile, Dahon, Ekolo.cz, Segway en YikeBike.

De conferentie op de speciale conferentiefiets had als centrale vraag: ‘Hoe kan de e-bike beter worden geïntegreerd in het beleid van de EU voor elektrische mobiliteit?’ Het geheel stond onder leiding van hoofdredacteur Bike Europe Jack Oortwijn.

Mathieu Grosch, lid van het EP en het TRAN comité, deed een opvallende uitspraak. Hij zei dat het noodzakelijk was om bepaalde toegewezen budgetten opnieuw te bekijken voor fietsinfrastructuur (fietspaden e.d.). Dat is opmerkelijk, omdat tot nu toe alleen de Groene Partij binnen het EP dit standpunt had. Grosch is echter lid van de Europese Volkspartij binnen het EP. Het lijkt erop dat dit standpunt inmiddels dus door meerdere partijen dan enkel de Groene Partij wordtondersteund.

Reageer op dit artikel