nieuws

‘Fiets van het Jaar’-verkiezing wordt aangevuld met ‘E-Bike het Jaar’

Fietsen

‘Fiets van het Jaar’-verkiezing wordt aangevuld met ‘E-Bike het Jaar’

AMSTERDAM – Vanwege de groeiende populariteit van elektrische fietsen heeft RAI Vereniging besloten een ‘E-bike van het jaar’ verkiezing te organiseren. De winnaar van de eerste editie wordt op 24 januari bekendgemaakt op de FietsVAK 2011.

AMSTERDAM – Vanwege de groeiende populariteit van elektrische fietsen heeft RAI Vereniging besloten een ‘E-bike van het jaar’ verkiezing te organiseren. De winnaar van de eerste editie wordt op 24 januari bekendgemaakt tijdens de persbijeenkomst op de FietsVAK, gelijktijdig met de toekenning van de titel voor ‘Fiets van het Jaar 2011’ en de Fiets Innovatie Award.

Deze verkiezingen onderstrepen het innovatieve karakter van de Nederlandse fietsbranche. Het aanbod van e-bikes is volgens Stef Stock, secretaris afdeling Fietsen van RAI Vereniging de laatst jaren aanzienlijk toegenomen.

“Voor de consument is er inmiddels aantrekkelijk en gevarieerd aanbod van elektrisch trapondersteunde fietsen. Mede daarom hebben we besloten om naast het predicaat ‘Fiets van het Jaar’, tevens jaarlijks een onderscheiding voor de E-Bike van het Jaar in het leven te roepen.”

De verkiezing van de Fiets van het Jaar, waarbij productvernieuwing centraal staat, geniet doorgaans grote belangstelling bij de Nederlandse media. Op basis van het juryrapport en persberichten wordt met grote regelmaat over de voor deze verkiezing genomineerde fietsen gepubliceerd.

Stock: “Op die manier worden consumenten in Nederland verrast met fietsinnovatie en dit initiatief plaatst bovendien de hele sector positief in het nieuws. Het is de bedoeling om met de E-Bike van het Jaar verkiezing zowel potentiële kopers als de branche een extra duwtje in de rug te geven.” 

De inschrijving voor deelname aan deze verkiezing gaat eind september van start en staat open voor alle bij RAI Vereniging bekende leveranciers van fietsen en E-Bikes. De deelnemingsvoorwaarden en inschrijvingsformulieren zullen tegen die tijd tevens beschikbaar zijn op de website van RAI Vereniging www.raivereniging.nl.  

Reageer op dit artikel