nieuws

Verkoop van racefietsen plust sterk dankzij Tour de France

Fietsen

Verkoop van racefietsen plust sterk dankzij Tour de France

AMSTELVEEN – Aan de vooravond van de start van de Tour de France in Rotterdam presenteerde GfK Retail and Technology de cijfers over de fietsenverkoop vanaf januari dit jaar tot en met de maand mei. Hierbij valt op dat de Tourkoorts stijgt naarmate de start naderde.

AMSTELVEEN – Aan de vooravond van de start van de Tour de France in Rotterdam presenteerde GfK Retail and Technology de cijfers over de fietsenverkoop vanaf januari dit jaar tot en met de maand mei. Hierbij valt op dat de Tourkoorts stijgt naarmate de start naderde.

In de totale markt voor fietsen werden in de maand mei bijna 2,5 keer zoveel fietsen verkocht als in de maand januari, maar bij racefietsen lag het aantal in mei meer dan 4 keer zo hoog. In februari liepen de verkopen van gewone en racefietsen nog precies gelijk op, maar vanaf maart stegen de verkopen van racefietsen duidelijk sneller dan voor het gemiddelde van alle fietsen.

De wielrenkoorts werd al in maart en april aangewakkerd door de Giro d‘Italia die in mei werd verreden met de start in Amsterdam.

GfK Retail and Technology uit Amstelveen registreert de verkopen van fietsen in Nederland in een grootschalig onderzoek onder winkels, aangevuld met gegevens over de aankopen van consumenten. De gegevens betreffen zowel verkopen van de vakhandel, sportwinkels als andere soorten winkels die fietsen verkopen.

Reageer op dit artikel