nieuws

NK ligfietsen 2010

Fietsen

NK ligfietsen 2010

TILBURG – Begin juli vorig jaar vond in Tilburg het succesvolle Wereldkampioenschap Ligfietsen plaats, georganiseerd door de NVHPV, de Nederlandse Ligfietsvereniging. Dit jaar zijn er op 4 juli wedstrijden voor professionele ligfietsers en voor enthousiaste amateurs. Iedereen die met een ligfiets komt en zich tijdig meldt, kan meedoen.

TILBURG – Begin juli vorig jaar vond in Tilburg het succesvolle Wereldkampioenschap Ligfietsen plaats, georganiseerd door de NVHPV, de Nederlandse Ligfietsvereniging. Dit jaar zijn er op 4 juli wedstrijden voor professionele ligfietsers en voor enthousiaste amateurs. Iedereen die met een ligfiets komt en zich tijdig meldt, kan meedoen.

Ook dit jaar is Wielervereniging Pijnenburg weer gastheer. Wethouder Roel Lauwrier (mobiliteit) is aanwezig om de eerste wedstrijd af te vlaggen en de ‘wind mee – prijs’ uit te rijken. Ook het NK Ligfietsen wordt op 4 juli verreden.

Liggend racen en racend liggen – over verschillende parkoersen en afstanden: het is heerlijk om te doen en boeiend om naar te kijken. Ligfietsen is een serieuze sport, maar niet zo commercieel als ‘bukfietsen’, zoals ligfietsers ‘gewoon fietsen’ noemen.

  • Waar: op het circuit van wielervereniging Pijnenburg, Tilburg.
  • Wanneer: op zondag 4 juli 2010, van 14:00 tot 17:00 uur
  • Voor wie: voor wedstrijdrijders van de NPHPV en IEDEREEN DIE EEN LIGFIETS HEEFT.
  • Meer informatie bij: de wedstrijdcommissie van de NPHPV (de Nederlandse Vereniging voor Human Powered Vehicles) weco@ligfiets.net en via www.ligfiets.net

Meer over ligfietsen leest u hier

Reageer op dit artikel