nieuws

IDBike komt met nieuwe e-bike hardware

Fietsen

IDBike komt met nieuwe e-bike hardware

RIEL – IDBike, de uitvinder en producent van de TMM4 Torque Sensor Technology voor e-bikes, heeft onlangs zijn productrange uitgebreid. Dit om aan de vraag van fietsfabrikanten wereldwijd te kunnen voldoen naar een compleet systeem van e-bike componenten en software.

RIEL – IDBike, de uitvinder en producent van de TMM4 Torque Sensor Technology voor e-bikes, heeft onlangs zijn productrange uitgebreid. Dit om aan de vraag van fietsfabrikanten wereldwijd te kunnen voldoen naar een compleet systeem van e-bike componenten en software.

De vraag naar de TMM4-sensor van Nederlandse makelij en een volledig systeem is het afgelopen jaar sterk toegenomen. Het nieuwe systeem is de Coaster Brake Switch (CBS), dat een veilige en directe onderbreking van de motorondersteuning garandeert op het moment dat de berijder achteruit trapt.

Vooral voor wat simpeler uitgeruste e-bikes die worden aangedreven door RPM-sensors, heeft CBS toegevoegde waarde. E-bikes met RPM-sensors gaan vaak gebukt onder een wat trage en niet-directe reactie van het aandrijfsysteem. CBS verbetert het functioneren van de RPM-sensors enorm door een veel directere reactie op het voor- en achteruit bewegen van de pedalen te bewerkstelligen. En dat tegen een relatief geringe meerprijs.

In het najaar zal IDBike een complete hardware set introduceren met IDconroller en verschillende typen displays. De nieuwe controller unit zal multifunctioneel en compatible worden. Fietsfabrikanten kunnen deze daardoor zonder problemen met verschillende e-bike aandrijfsystemen combineren. De IDcontroller kan daardoor worden gemonteerd op gewoone e-bikes (pedelecs), Power-on-Demand e-bikes en lichte e-scooters.

Reageer op dit artikel