nieuws

Shimano stapt in markt van elektrische fietsen

Fietsen

Shimano stapt in markt van elektrische fietsen

DÜSSELDORF (D) – Onder de naam Steps lanceert Shimano een compleet aandrijfsysteem voor elektrische fietsen. Na twee jaar ontwikkeling betreedt de componentenleverancier een belangrijk marktsegment, waar het nog niet eerder actief was.

DÜSSELDORF (D) – Onder de naam Steps lanceert Shimano een compleet aandrijfsysteem voor elektrische fietsen. Na twee jaar ontwikkeling betreedt de componentenleverancier een belangrijk marktsegment, waar het nog niet eerder actief was.

Steps staat voor Shimano Technology Electric Power System. Ter introductie van dit systeem had Shimano haar kamp opgeslagen in Düsseldorf om in een week tijd wereldwijd alle fietsfabrikanten te informeren aan de hand van een strak schema van vijf tot zes presentaties per dag.

Daarin werd verteld dat Shimano Steps een compleet en volledig geïntegreerd aandrijfsysteem voor elektrische fietsen is, dat bestaat uit een naafmotor in het voorwiel, een torque sensor in de bottom bracket, een crankset met een rotatiesensor, een nieuwe 8-speed versnellingsnaaf, een accu onder de bagagedrager, een koplamp, een digitaal display en remhevels met druktoetsen om het systeem te bedienen. Bovendien is er een optie die, in combinatie met het Shimano Electronic Intelligent System (SEIS), elektronisch schakelen mogelijk maakt.

Shimano wil het de fietsfabrikanten zo eenvoudig mogelijk maken door een compleet systeem in de markt te zetten. “We zijn een nieuw gezicht in dit segment met deze eerste generatie e-bike producten,” zegt perswoordvoerder Harald Troost.

“Het is een ondersteunend systeem, waarbij plezierig fietsen voorop staat.” Troost doelt daarmee op het gegeven dat er ook systemen in de markt gezet worden, die zó krachtig ondersteunen dat de ondersteuning de boventoon dreigt te voeren.

Met Steps mikt Shimano op modeljaar 2011. Ten tijde van de Eurobike zullen fietsfabrikanten over samples kunnen beschikken om hun eigen prototypes uit te rusten. Dat zullen waarschijnlijk modellen in een prijscategorie van meer dan € 2000,-.

Medio november zullen de Steps-systemen voor het eerst verscheept gaan worden.

MEER OVER SHIMANO STEPS IN TWEEWIELER NR. 6/7 DIE EIND JUNI VERSCHIJNT

Reageer op dit artikel