nieuws

Nieuwe Shimano XTR-groep

Fietsen

Nieuwe Shimano XTR-groep

De nieuwe Shimano XTR-groep biedt een breed programma aan mountainbike-onderdelen met een aantrekkelijk ontwerp dat een breed scala van renners zal aanspreken.

De nieuwe Shimano XTR-groep biedt een breed programma aan mountainbike-onderdelen met een aantrekkelijk ontwerp dat een breed scala van renners zal aanspreken. De XTR onderdelen voor XC combineren een super lichtgewicht design met een nog soepeler en moeiteloze bediening. De speciale All Mountain componenten zijn ontwikkeld voor heavy gebruik, met de nadruk op stijfheid en extra remkracht.

Topproduct van de nieuwe groep is de 10-speed aandrijving Dyna-Sys, met opties voor triple en dubbel crankstel. Een efficiënte en functionele 3 x 10 aandrijving, die zeker gewild zal zijn bij een grote groep mountainbikers. Dyna-Sys, eerder dit jaar geintroduceerd op DEORE XT- en SLX-niveau, biedt veel toegevoegde waarde voor de fietser: Dyna-Sys is niet alleen een extra versnelling, maar zorgt voor een soepeler schakelprestatie en verbeterde krachtoverbrenging.

Ice-Tec
Shimano introduceert verder een volledig nieuwe technologie voor de koeling van schijfremmen onder de naam Ice-Tec. Ice-Tec remblokken en remschijven verminderen de warmteontwikkeling in het schijfremsysteem. Dit garandeert constant hoge remprestaties zelfs op lange afdalingen. Het resulteert ook in een langere levensduur en aanzienlijk stiller remmen.

Nog veel meer nieuws over XTR is te vinden op de speciale site; www.ridextr.com.

Reageer op dit artikel