nieuws

Nederlands BMX team rijdt Redline

Fietsen

Nederlands BMX team rijdt Redline

KENT (WA, USA) – Het Nederlandse Nationale BMX team verblijft momenteel in de USA om tye trainen in het US Olympic Training Center in Chula Vista. Onlangs is het contract met Redline Bicycles (Accell Group) met drie jaar verlengd.

KENT (WA, USA) – Het Nederlandse Nationale BMX team verblijft momenteel in de USA om tye trainen in het US Olympic Training Center in Chula Vista. Onlangs is het contract met Redline Bicycles (Accell Group) met drie jaar verlengd.

Het BMX team traint in Chula Vista op de Peking-replica Supercross Track. Daarnaast traint het team op kracht en soepelheid als voorbereiding op UCI 2010 Supercross Series.

De verlenging van het sponsorcontract met Redline houdt in dat het Nederlandse BMX team op de Olympische Spelen 2012 met Redline zal rijden. Aan de Olympische Spelen in 2008 in Peking namen in totaal vier Nedelandse BMX-ers deel, drie heren en 1 dame. Met goede prestaties in de UCI series van de laatste jaren en een overwinning in de Supercross in Denemarken, zal het doel een maximum aantal BMX-ers naar de Olympische Spelen in 2012 te sturen, zeker worden gehaald.

Bij hun aankomst in het zonnige Californië ontvingen de 10 teamleden elk een Dutch Redline Flight frame. Deze zijn oranje gespoten, waarmee het een mooie match vormt met de zart-oranje helm en kleding die het team draagt tijdens wedstrijden.

Het team
Joyce SEESING
Merle van BRETHAM
Robert de WILDE – 2008 Olympian
Raymon v/d BIEZEN – 2008 Olympian
Ivo v/d PUTTEN
Rob v/d WILDENBERG – 2008 Olympian
Martijn SCHERPEN
Sander BISSELING
Twan van GENDT
Jelle van GORKOM

Meer nieuws over Accell vindt u hier

Reageer op dit artikel