nieuws

Shimano productie draait weer op volle toeren

Fietsen

Shimano productie draait weer op volle toeren

OSAKA (Jap.) – Shimano Inc. heeft zijn productie weer teruggebracht op het hoogste niveau. Dit als gevolg van de toenemende vraag vanuit de markt. Vorig jaar was de onderdelenproducent gedwongen de productie met bijna een derde te verminderen door de dalende vraag.

OSAKA (Jap.) – Shimano Inc. heeft zijn productie weer teruggebracht op het hoogste niveau. Dit als gevolg van de toenemende vraag vanuit de markt. Vorig jaar was de onderdelenproducent gedwongen de productie met bijna een derde te verminderen door de dalende vraag.

De verhoging van de productie naar het niveau van 2008 werd aangekondigd door Keiji Kakutani, een senior executive vice president in een interview met Bloomberg Business Week.

In het interview zegt Kakutani: “We hebben inmiddels al genoeg orders ontvangen van fietsproducenten wereldwijd om ruimschoots aan onze doelen voor het eerste halfjaar 20101 te voldoen. We produceren nu weer op volle capaciteit.”

In het interview zegt hij verder dat Shimano vorig jaar in de maanden april-juni zich genoodzaakt zag de productie met 20 tot 30% te reduceren als gevolg van teruglopende vraag naar componenten vooral voor high-end racefietsen en ATB’s. Dit is te wijten aan de wereldwijde recessie volgens Kakutani. “De vraag begon in de tweede helft van 2009 weer aan te trekken.”

In de voorspellingen voor de resultaten van 2010 geeft Shimano aan een groei van 11% te verwachten in de fietscomponenten, het segment van het Japanse bedrijf dat goed is voor driekwart van de totaalomzet.

Meer over Shimano vindt u hier

Reageer op dit artikel