nieuws

E-bike Testdag voor het Groene Hart

Fietsen

E-bike Testdag voor het Groene Hart

ALPHEN A/D RIJN – Om zoveel mogelijk consumenten kennis te laten maken met een elektrische fiets organiseren Rik en Hans de Bruin van Gek van Fietsen.nl op 24 april a.s. een E-bike Testdag voor het Groene Hart. Het parkeerterrein van Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn is het startpunt van een parcours van twee kilometer voor een proefrit op een e-bike.

ALPHEN A/D RIJN – Om zoveel mogelijk consumenten kennis te laten maken met een elektrische fiets organiseren Rik en Hans de Bruin van Gek van Fietsen.nl op 24 april a.s. een E-bike Testdag voor het Groene Hart. Het parkeerterrein van Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn is het startpunt van een parcours van twee kilometer voor een proefrit op een e-bike.

Zeven grote merken hebben hun medewerking aan de dag toegezegd en stellen hun modellen beschikbaar voor een proefrit. Volgens Rik de Bruin kostte het totaal geen moeite om medewerking van de fabrikanten in kwestie te krijgen: “Met een uurtje rondbellen, had ik de toezegging van de merken binnen. Zelfs Gazelle, waar wij geen elektrische fietsen van hebben, reageerde enthousiast en komt op de 24e met een aantal testmodellen.” Naast Gazelle zijn Giant, Koga-Miyata, Sparta, Flyer, TREK en Batavus present op de testdag. Deze week wordt ter promotie van de dag in een oplage van 200.000 exemplaren een E-bike krant meegezonden met de huis-aan-huis bladen in het Groene Hart. “Verder gaan we flyeren en grote posters ophangen hier in de omgeving. We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de e-bike. Daarom doen we het ook niet bij onze zaak, maar op ‘neutraler terrein’ bij het Avifauna”, aldus Hans de Bruin.

Gisteren was er in het Avifauna een perslunch om de regionale media te informeren over de dag. Maurice Manders vertelde als manager van BOVAG Fietsbedrijven wat over de markt in e-bikes. Daarna vertelden de diverse vertegenwoordigers van de merken wat over hun assortiment. Als laatste kon de pers een proefrit maken op de e-bikes.

Op 24 april is ook SQ Lab aanwezig, zodat mensen het juiste zadel kunnen laten aanmeten. Verder is AGU present met een nieuwe fietsendrager voor op de auto en de nieuwe trendy fietshelmen van Yakkay. Een van de sponsoren van de dag is ENRA. Directeur Alfred Quanz is blij met het initiatief van Gek van fietsen.nl. “De markt in e-bikes is de laatste jaren enorm gestegen en ook ons belang in de verzekering van e-bikes is enorm toegenomen. Wij vinden het belangrijk om e-bikes onder de aandacht van consumenten te brengen en willen zo’n groot regionaal initiatief graag ondersteunen.”

Reageer op dit artikel