nieuws

Veltec distributeur Edge Composites

Fietsen

Veltec distributeur Edge Composites

VALKENSWAARD – Veltec Benelux is sinds korte tijd exclusief distributeur van Edge Composites in de Benelux. Edge Composites is een Amerikaans bedrijf uit Ogden, Utah en is gespecialiseerd in het maken van carbon onderdelen voor de racefiets en mountainbike. Ondanks dat Edge een relatief jong bedrijf is, heeft het veel kennis in huis als het gaat om het maken van carbon onderdelen.

VALKENSWAARD – Veltec Benelux is sinds kort distributeur van Edge Composites in de Benelux. Edge Composites is een Amerikaans bedrijf uit Ogden, Utah en is gespecialiseerd in het maken van carbon onderdelen voor de racefiets en mountainbike. Ondanks dat Edge een relatief jong bedrijf is, heeft het veel kennis in huis als het gaat om het maken van carbon onderdelen.

Dit komt vooral omdat de ingenieurs van Edge veel ervaring hebben opgedaan bij andere gerenommeerde bedrijven in de fietsindustrie. Daarnaast heeft Edge Brian Lopes aan zich kunnen verbinden voor het komende jaar. Lopes is winnaar van niet minder dan 19 nationale- en wereldtitels, lid van de BMX en mountainbike hall of fame en houder van het record aantal overwinningen tijdens UCI races. Brian Lopes is één van de meest gerenommeerde namen binnen het gravity mountainbiken en Edge is trots Brian te mogen verwelkomen binnen het team van top atleten.
 
“Ik zie erg uit naar de samenwerking met Edge”, zegt Lopes. Ik ben enthousiast over de kwaliteit van de producten en zie er naar uit om samen met Edge het nieuwe seizoen te beginnen.” Lopes zal zich naast het racen ook bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe producten. “Ik probeer altijd een manier te vinden om mezelf en mijn materiaal beter te maken, Edge helpt hierbij door de velgen, sturen, stuur- en zadelpennen van de hoogste kwaliteit te maken.”

EDGE onderdelen en accessoires
Om verwarring te voorkomen; de merknaam EDGE (dus niet Edge Composites) is een gedeponeerde merknaam van Tweewielergroothandel  Gransier BV in  Nuth. Gransier heeft onder EDGE een groot assortiment onderdelen en accessoires voor fietsen. EDGE is door Gransier voor Europa  vastgelegd.
Momenteel is Edge Composites in gesprek met Dolf Gransier om tot  een overeenkomst te komen, hoe nu verder te gaan in de Benelux.

Meer nieuws over Veltec Benelux

Reageer op dit artikel