nieuws

Geen wildcard voor Skil-Shimano en Vacansoleil in Tour de France

Fietsen

Geen wildcard voor Skil-Shimano en Vacansoleil in Tour de France

AMSTERDAM – Rabobank is de enige Nederlandse ploeg die op 3 juli in Rotterdam aan de start verschijnt van de Ronde van Frankrijk. Skil-Shimano en Vacansoleil hebben van organisator ASO geen wildcard ontvangen.

AMSTERDAM – Rabobank is de enige Nederlandse ploeg die op 3 juli in Rotterdam aan de start verschijnt van de Ronde van Frankrijk. Sportweek.nl meldt dat Skil-Shimano en Vacansoleil van organisator ASO geen wildcard hebben ontvangen.

Het RadioShack van Lance Armstrong, BMC (Karsten Kroon, Cadel Evans), Sky (Bradley Wiggins), Cervélo (Carlos Sastre), Katusha en Garmin krijgen van de ASO de voorkeur boven Skil-Shimano en Vacansoleil.

De zestien ProTour-formaties AG2r, Astana, Bbox, Caisse d’épargne, Cofidis, Columbia, Euskaltel, Française des Jeux, Footon-Servetto, Lampre, Liquigas, Milram, Omega-pharma, Quick Step, Rabobank en Saxo Bank waren al verzekerd van deelname aan de 97ste editie van de Ronde van Frankrijk. Dit zijn de kernploegen die ten tijde van het dispuut met de internationale wielrenunie UCI in 2008 een akkoord sloten met de grote ronden.

Manager Iwan Spekenbrink van Skil-Shimano bevestigde dinsdagochtend aan Sportweek dat zijn equipe schittert door afwezigheid in de Tour. Vacansoleil gewaagt in een persbericht van het slechte nieuws. ‘Het zal voor ASO ook geen gemakkelijke keuze zijn geweest en in 2011 gaan we weer voor een startplek. De afspraak met de zestien teams uit 2008 die zeker zijn van een startplek in de Tour van dit jaar geldt niet meer in 2011,’ aldus teambaas Daan Luijkx. ‘Hoe de startplekken voor de grote rondes in 2011 verdeeld worden is nog onduidelijk maar duidelijk is dat wij daar vol voor gaan.’

In de race voor een wildcard hoopten de Nederlandse ProContinental-teams dat de ASO het zwaar zou laten meewegen dat de Tour op gang wordt geschoten in Rotterdam. Skil-Shimano debuteerde vorig jaar in La Grande Boucle. Het leverde de ploeg complimenten op van de Tourdirectie. Die zei graag een langetermijnrelatie met de Nederlanders te willen aangaan. Vacansoleil hoopte met de komst van de Franse broers Romain en Brice Feillu de ASO te verleiden. Beide Nederlandse teams uit de ‘eerste divisie’ grepen vorige week al naast een wildcard voor de Giro d’Italia, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Reageer op dit artikel