nieuws

Merida Experience Center primeur voor Nederland

Fietsen

Merida Experience Center primeur voor Nederland

PALMA DE MALLORCA (S) – Merida Benelux krijgt als eerste een experience center. Dat heeft importeur Peter Koperdraad aangekondigd tijdens het Press Camp op Palma de Mallorca. <+ VIDEO!>

PALMA DE MALLORCA (S) – Merida Benelux krijgt als eerste een experience center. Dat heeft importeur Peter Koperdraad aangekondigd tijdens het Press Camp op Palma de Mallorca.

Jaarlijks organiseert Merida een Press Camp om aan de internationale pers het Multivan Merida Biking Team en enkele modellen uit de 2011-collectie te presenteren. Behalve het internationale MTB-team werd bij de Nederlandse pers ook aandacht gevraagd voor het Team Merida Combee (foto). Dit zijn dertien jonge sporters, die een kweekvijver vormen van aanstormende talenten en kans maken eventueel door te groeien naar het internationale Multivan Merida Biking Team.

De teamfietsen zijn modellen die in het volgende seizoen in de collectie opgenomen worden. Het grootste nieuws op modelniveau was de FS-MTB One-Twenty met een carbon frame, die binnen de eigen collectie de concurrentie aan gaat met de Ninety-Six Carbon. De One-Twenty is multi-inzetbaar en leent voor brede MTB-toepassingen.

Verder is het frame van de full-suspension Ninety-Six dankzij enkele aanpassingen stijver en lichter geworden. De hardtail O-Nine, die vorig jaar werd gelanceerd, is verder verbeterd en voorzien van meer carbon componenten en een FSA crankstel dat speciaal voor Merida geproduceerd wordt.

Ook het wegrace model Scultura heeft een flinke gedaantewisseling ondergaan. In dit segment kan Merida alleen maar groeien in marktaandeel en krijgt daarom steeds meer aandacht. Daarom is het 6-koppige damesteam van Team Ton van Bemmelen begin dit jaar omgevormd in het Merida Cycling Team.

Tot slot krijgt Nederland de primeur van het allereerste Merida Experience Center (MEC). De Benelux-importeur verhuist halverwege maart van Beekbergen naar Apeldoorn in het voormalige pand van de Harley Davidson motorzaak.

Dat is een volumineus pand, dat alles in zich heeft om het MEC in te richten. Dat wordt een showroom met een groot aanbod aan (high-end) modellen uit de collectie. Geïnteresseerde consumenten kunnen, via een afspraak bij hun dealer, deze fietsen komen testen in de bosrijke omgeving van Apeldoorn. Uiteraard kunnen dealers of hun medewerkers er zelf ook terecht.

Behalve Merida krijgen ook UMF en Centurion hun eigen plaats in het MEC. “We zitten op een perfecte locatie, centraal gelegen in het land met een ideale testomgeving in de directe nabijheid,” licht Peter Koperdraad toe.

“Wij verkopen daar niets. Waar het ons om gaat is consumenten een goed gevoel bij het merk Merida te geven. We bieden ze de mogelijkheid op dure fietsen te rijden, die ze misschien wel nooit kopen, maar daarna hopelijk wel voor een ander model uit onze collectie kiezen. Het is voor dealers niet te doen om 50 van zulke modellen in verschillende maten op voorraad te hebben. Dat doen wij wel voor ze.”

Het MEC zal van alle gemakken voorzien zijn, inclusief een bar, douches en kleedruimtes. Met de opening van het MEC zal Merida geen dealershows meer houden in Nederland. “Vanaf dan hebben we namelijk een permanente dealershow in Apeldoorn. Daar zijn dealers altijd welkom. En omdat we zo centraal in Nederland zitten zijn we goed bereikbaar voor iedereen. Dat horen we nu al uit de reacties.”
Het MEC zal nog voor de zomer in gebruik genomen worden.

Meer hierover in de komende maart-uitgave van Tweewieler.

Reageer op dit artikel