nieuws

E-bike testdag

Fietsen

E-bike testdag

DEN HAAG – Op 2 mei vindt de 8e editie van de Toeractief Nationale E-bike Dag plaats in Amersfoort. Hier presenteren alle toonaangevende merken hun modellen. Ideaal voor fietsers die kennis willen maken met de E-bike.

DEN HAAG – Op 2 mei vindt de 8e editie van de Toeractief Nationale E-bike Dag plaats in Amersfoort. Hier presenteren alle toonaangevende merken hun modellen. Ideaal voor fietsers die kennis willen maken met de e-bike.

Ook op deze dag kunnen ervaren e-bikers zich van het laatste nieuws en trends op de hoogte kunnen stellen. 7 jaar lang heeft Ruud Worm van de website electrischefietsen.com een landelijke Opstapdag voor elektrische fietsen georganiseerd. Dit jaar wordt het evenement voor het eerst georganiseerd als een samenwerking tussen elektrischefietsen.com en het ANWB fiets- en wandelmagazine Toeractief.

Tijdens de Toeractief Nationale E-bike Dag zijn alle toonaangevende merken aanwezig voor informatie en advies. Ook Koga-Miyata, dat de Fiets van het Jaar 2010 presenteert: de E-Light. Bezoekers kunnen fietsen testen op een, voor al het andere verkeer afgezet, testparcours van 1,5 kilometer.

Een E-bike is een fiets waarbij een elektrisch systeem zorgt voor aanvullende kracht tijdens het trappen. Dat maakt fietsen een stuk makkelijker. De fietsen zijn zeer populair, in 2009 was één van de tien verkochte fietsen een E-bike.

De Toeractief Nationale E-bike Dag vindt plaats op zondag 2 mei van 10.00 tot 17.00 op het Sportpark Zielhorst in Amersfoort. De toegang en het gebruik van de fietsen is gratis. Er worden 3.000 tot 5.000 bezoekers verwacht.

Reageer op dit artikel